Afbeelding
Foto: Pexels

Waarom Workshops en Coaching op de werkvloer zo waardevol zijn

31 augustus 2023 om 13:19 Partnercontent

We willen allemaal groeien, toch? Een constante wil naar groei en adaptief vermogen kan onze dagen nuttig maken en resultaten teweegbrengen die voor zich spreken. Er zijn tal van bedrijven en organisaties die dit trucje doorhebben, wat ertoe heeft geleid dat workshops en coachingstrajecten niet meer weg te denken zijn van de moderne werkvloer. Deze krachtige hulpmiddelen kunnen competenties van werknemers verbeteren en het beste in hen naar boven halen, zolang de teamontwikkeling met de juiste instelling wordt uitgevoerd. Maar wat levert het precies op dat het de moeite waard maakt? 

Persoonlijke groei

Een pad met visie en toekomstbeeld kan rust en wilskracht geven in het nu. Dit is waarbij workshops en sessies zoals Insights Discovery kunnen helpen; sessies waar de persoonlijke groei van het teamlid centraal komt te staan, om beter te achterhalen wat we nu echt willen. Dit zijn trajecten die doelen stellen en de persoonlijke behoeften een synergie vormen met de organisatievisie. 

Een productiviteit-boost

Actief tijd en energie besteden aan de tools en technieken die direct in de praktijk kunnen worden gebracht, levert potentie op voor een hogere efficiëntie en productiviteit. De juiste vaardigheden en kennisniveaus kunnen een wereld van verschil maken op de werkvloer en het team verder laten bloeien. 

Betrokken raken

Teamontwikkelingsactiviteiten die de moeite waard blijken te zijn, zorgen er meestal voor dat de motivatie en betrokkenheid van de teamleden positief worden beïnvloed. 

Hoe dit komt? De investering die wordt gemaakt in de professionele ontwikkeling van werknemers toont aan dat het bedrijf om hen geeft, vaak met een hogere medewerkerstevredenheid als gevolg. 

Een proactieve zet tegen personeelsverloop en arbeidsverzuim

Overwerktheid en onnodige stress op de werkvloer zijn absolute killers als het aankomt op het behouden van talent. Personeelsverloop en arbeidsverzuim zijn dan ook fenomenen die serieus genomen moeten worden door leidinggevenden. 

Medewerkers zijn eerder geneigd bij een bedrijf te blijven dat in hen investeert, en zowel coaching als gerichte workshops kunnen het werkprivébalans en algehele welzijn van teamleden positief aanspreken.

Coherente besluitvorming en probleemoplossing

Organisaties die scoren op wijze besluitvorming en effectieve probleemlossing, hebben vrijwel alles in huis om toekomstbestendig te zijn. Daarom is het zo belangrijk om onder meer met coaching effectievere besluitvormingsprocessen te ontwikkelen. 

Bijvoorbeeld: door scenario’s en situaties actief te bespreken, kunnen probleemoplossende vaardigheden worden aangescherpt. Dat terwijl teamleden elkaar beter leren kennen en actief leren hoe ze effectief als een team samen kunnen werken. Workshops en coaching zijn ideale momenten om deze vaardigheden een boost te geven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie