Afbeelding
Foto:Getty Images

Een huis kopen in Hoofddorp

13 september 2023 om 16:12 Partnercontent

Hoofddorp wordt steeds populairder als woonplaats. Lees meer over het kopen van een huis in Hoofddorp en over de nieuwbouwprojecten die van start gaan.

Een huis kopen in Hoofddorp
Hoofddorp is de laatste jaren steeds populairder geworden als woonplaats. Steeds meer mensen trekken vanuit Amsterdam naar Hoofddorp. En dat begrijpen wij maar al te goed: Hoofddorp biedt het beste van twee werelden. Met een gevarieerd aanbod aan woningen, is er voor ieder wat wils. Daarnaast staat deze stad natuurlijk ook bekend om zijn groene omgeving waar kinderen lekker kunnen spelen en fijne voorzieningen. Misschien woon je al jaren in Hoofddorp of ben je van plan om hierheen te verhuizen. Lees meer over de huizenmarkt in Hoofddorp. 

De belangrijkste redenen om naar Hoofddorp te verhuizen
Overweeg je om te verhuizen naar Hoofddorp? Velen gingen je voor! Een grote reden voor veel mensen om te verhuizen naar Hoofddorp, is de gunstige ligging dicht bij Amsterdam en de luchthaven Schiphol. Het is dan ook niet gek dat veel Amsterdammers hun stad achter zich laten en hun gezin stichten in Hoofddorp. Daarnaast heeft de stad een levendige gemeenschap een groot aanbod aan voorzieningen. Zoals het grote winkelcentrum, lekkere restaurants, Claus Party House en natuurlijk recreatiemogelijkheden zoals het Haarlemmermeerse Bos.

Nieuwbouwprojecten in Hoofddorp
De komende jaren worden er veel huizen en appartementen gebouwd in Hoofddorp. Op dit moment zijn er 10 nieuwbouwprojecten aan de gang. Zoals de Residence Boseilanden, waar 16 appartementen komen. Of Het Nieuwe Noord waar 600 woningen komen voor verschillende doelgroepen. Maar ook in het stadscentrum wordt flink gebouwd. Op de plek van het raadhuis komt een nieuw gemeentehuis waar ook nieuwe appartementen worden gebouwd. Daarnaast gaat het Hyde Park ervoor zorgen dat er een nieuwe stadswijk met ongeveer 3.800 appartementen, kantoren en ruimtes voor winkels en horeca komen. 

Huizenmarkt
De huizenmarkt in Hoofddorp is volop in ontwikkeling. De vraag naar woningen in Hoofddorp is hoog en er wordt dan ook veel bijgebouwd. De gemiddelde vraagprijs in Hoofddorp ligt iets onder het gemiddelde van Nederland, namelijk € 519.488. Hierbij hoort een gemiddelde vierkantemeterprijs van € 4.251. 

Keuze hypotheek
Wanneer je een huis gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat je maximale hypotheek is. Daarnaast is het belangrijk om de hypotheekvorm te kiezen die het beste bij jouw situatie past. Van vaste en variabele rentetarieven tot annuïteiten- en lineaire aflossingen: elke keuze heeft invloed op jouw maandelijkse lasten en de totale kosten over de looptijd van de lening. Het is daarom van belang om goed te begrijpen hoe elke optie werkt en hoe deze past bij jouw situatie. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het maken van een keuze. Voor je het weet heb je je droomhuis in Hoofddorp gekocht!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie