Afbeelding
Foto: Anja via Pixabay

Rollz Rollators: voor een zelfstandigere manier van leven

22 september 2023 om 11:28 Partnercontent

Je komt ze in het verpleeghuis overal tegen: rollators. Maar dit is zeker niet de enige plek waar je ze tegen zou kunnen komen. Ook in het winkelcentrum om de hoek is er een kans dat je er zo nu en dan bijna overheen struikelt. En het gaat echt niet alleen om ouderen die er gebruik van maken. Ook mensen die moeten revalideren hebben de mogelijkheid om met dit hulpmiddel toch onafhankelijk(er) te zijn en blijven. Want wist je bijvoorbeeld al dat er nu een rollator is welke je kunt gebruiken als transport- en elektrische rolstoel? Je bouwt hem om door het rolstoelpakket te bevestigen. We vertellen graag meer over de verschillende opties in dit artikel.

Rollz Motion en Rollz Motion Performance

De Rollz Motion is een rollator en rolstoel in één. Deze zorgt ervoor dat je dus niet hoeft te kiezen wat je meeneemt: de rollator of de rolstoel. Dit geeft rust omdat je niet bang hoeft te zijn dat je een bepaalde afstand niet zou kunnen afleggen. Je kunt de Rollz Motion gemakkelijk inklappen als je hem bijvoorbeeld in de achterbak wilt leggen. De Rollz Motion Performance is een all terrain rollator welke, door de vier luchtgevulde banden zorgt voor extra demping, bijvoorbeeld op een hobbelige weg. De extra verdikte armsteunen en ergonomische gevormde handgrepen zorgen er daarnaast voor dat het comfort een stuk hoger is. Het is eigenlijk de luxe versie van de Motion.

Rollz Motion Electric

Een rollator kopen is wel een dingetje waar je even goed over na moet denken. Er zijn namelijk verschillende soorten rollators op de markt. De Rollz Motion Electric is niet alleen een rollator, deze biedt namelijk ook de mogelijkheid om jezelf van A naar B te brengen in een elektrische rolstoel. Op de momenten dat je wilt of moet lopen doe je dit achter de rollator en als je even wilt uitrusten of geduwd wilt worden dan gebruik je hem als rolstoel. Het enige dat je hoeft te doen is het rolstoelpakket uitklappen, de voetsteunen plaatsen en de handgrepen omdraaien.

Rolls Motion Rhythm

Voor mensen die last hebben van ‘freezing’, versneld lopen of een verstoorde loopgang, bijvoorbeeld door de ziekte van Parkinson of een beroerte, is er de Rollz Motion Rhythm. De ritmische signalen die worden afgegeven door de rollator kunnen het loopritme stimuleren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het spelen van een geluidsignaal of het afgeven van een vibratie in de handgrepen. Wat werkt voor de persoon in kwestie kan altijd verschillend zijn.

Rollz Flex

De Rollz Fles is perfect voor een dagje struinen door de stad of dierentuin. Er zit een grote waterdichte tas op die alles wat er wordt gekocht keurig netjes kan houden. De duwbeugel kan op verschillende manieren worden ingesteld zodat deze naar behoefte kan worden gebruikt. Hij is compact en daarom ook geschikt voor in een krappere ruimte zoals een lift of een smalle gang.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie