Afbeelding
Foto: Pixabay

Geef je badkamer een metamorfose

6 november 2023 om 17:59 Partnercontent

Als het erom gaat het beste uit je huis te halen, is de manier waarop je ontwerpt belangrijker dan de hoeveelheid ruimte die je moet ontwerpen. Je zou een enorm huis kunnen hebben, maar als het niet geoptimaliseerd is voor je gezin en je levensstijl, zal het niet op een effectieve (en mooie!) manier functioneren. Op dezelfde manier zijn kleine ruimtes niet gedoemd tot desorganisatie en wanorde; het tegendeel is zelfs waar. Zelfs de kleinste ruimte in je huis kan groots zijn als je vorm en functie combineert in een ontwerp dat aan je unieke behoeften voldoet. Dit is ook het geval in de badkamer. In dit artikel geven we daarom wat badkamer inspiratie kleine ruimte

Kast ophangen aan de wand
Bij het overwegen van opbergmogelijkheden voor de badkamer kiezen veel huiseigenaren rechtstreeks voor grootschalige oplossingen zoals kasten of ingebouwde linnenkasten, die beide problemen opleveren voor bewoners van kleine ruimtes. In plaats van je vierkante meters op te zuigen met een te grote opbergoplossing, kun je ervoor kiezen om klein te gaan met een aan de muur gemonteerde kast.

Glazen douchewand
Als het gaat om kleine badkamerideeën die je ruimte groter (en functioneler) laten lijken dan hij is, zoek dan naar manieren om het licht dat de kamer al heeft te maximaliseren. Veel kleine badkamers hebben één enkele bron van natuurlijk licht (als dat zo is), dus het is belangrijk dat niets dat je in je kamer installeert dit belemmert. Wil je een kleine badkamer Hilversum ontwerpen? Een glazen douchewand is dan absoluut een must. 

Marmer 
In een kleine badkamer zullen alle ogen sowieso op je wastafel gericht zijn, dus je kunt ze net zo goed iets moois geven om naar te kijken! In plaats van te kiezen voor een ijdelheid van bouwkwaliteit, kun je kiezen voor een op maat gemaakt marmeren aanrechtblad met zware nerven of unieke kleuren.

Zwevende gootsteen
Als er weinig ruimte is, telt elke centimeter van de vloer. Win een paar vierkante meter terug door een gootsteen op voetstuk of opbergmeubel te ruilen voor een zwevend ontwerp. Het voegt automatisch een modern tintje toe aan je badkamer en maakt tegelijkertijd ruimte vrij voor een opbergmand of vuilnisbak.

Maximalisme
Soms heb je bij het ontwerpen van een kleine ruimte het gevoel dat hoe stiller je ontwerpkeuzes zijn, hoe beter. Niet zo, tenminste niet als het gaat om zoiets leuks als een damestoilet. Kleine badkamers zijn een geweldige kans om een meer maximalistische mentaliteit te ontwikkelen.

Maatwerk
Soms kan een op maat gemaakte opberg- of meubeloplossing het verschil betekenen tussen een kamer die mooi functioneert en een kamer die plat valt. Als je te maken hebt met een kleine badkamer die ook een ongebruikelijke vorm of een uniek gebruik heeft, kun je het beste kiezen voor een aangepaste afwerking waarmee je het beste uit elke centimeter kunt halen.

Speels behang
In plaats van het als een belemmering te beschouwen, beschouw je kleine badkamer als een excuus om er zoveel mogelijk plezier in te stoppen. Een van onze favoriete manieren om dit te doen? Met een totaal speels en onverwacht behang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie