Afbeelding
Duycker

Project Bootcamp bij Duycker

8 augustus 2019 om 07:00 Podiumkunsten

HOOFDDORP Voor ruim twintig jongeren uit Hoofddorp en Atlanta (USA) gaat op zondag 11 augustus het project Bootcamp van start. Bootcamp is een educatieproject van Poppodium Duycker waarin jongeren hun eigen theatershow produceren. Het eindresultaat is te zien op vrijdag 23 augustus in Schouwburg De Meerse. De jongeren worden gedurende de hele periode bijgestaan door bevlogen professionals tijdens workshops en masterclasses.

Bootcamp wil een belangrijke bijdrage leveren aan de betrokkenheid van jongeren op het gebied van podiumkunsten door ze te laten ervaren wat het inhoudt om een theaterstuk te schrijven, te ontwerpen en op te voeren. De deelnemers van Bootcamp zijn zorgvuldig gescout en bezitten allen een eigen talent.

Naast het stimuleren van talent wil Bootcamp ook andere jongeren inspireren, vertelt Lotte Lammers, artistiek leider bij Duycker. "De meeste educatietrajecten stimuleren laagdrempelige participatie van een zo groot mogelijke groep. Bootcamp onderscheidt zich van andere educatieprogramma's doordat wij een klein aantal deelnemers laten excelleren. Deze uitgangspunten lijken ver uit elkaar te liggen maar wij geloven dat ze elkaar, met de juiste aansturing, kunnen versterken." Het is de bedoeling dat een kleine groep zeer gemotiveerde en vaardige jongeren een voortrekkersrol speelt en inspiratie biedt voor jongeren die (nog) niet met podiumkunsten bezig zijn.

De intercontinentale aanpak speelt binnen het project een belangrijke rol. In samenwerking met theatergezelschap '7 stages' uit Atlanta wordt Bootcamp dit jaar voor de achtste keer uitgevoerd. "Voor een culturele instelling van bescheiden omvang is een duurzame samenwerking met de VS niet vanzelfsprekend, ik ben daar trots op!", aldus Lammers.

Meer informatie over het Bootcamp is te lezen op de website van Duycker.

Tickets voor de eindshow zijn te koop via Het Cultuurgebouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie