Iedere zondag wordt er hard gerepeteerd voor de voorstellingen.
Iedere zondag wordt er hard gerepeteerd voor de voorstellingen. Pien van Gerven

De repetities voor Disney’s High School Musical zijn in volle gang. Met nog een kleine twee maanden tot de feestelijke première in Schouwbu

1 februari 2020 om 15:21 Podiumkunsten Deel je nieuws

In 2009 was de Nederlandse versie van de Disney’s High School Musical nog te zien met o.a. Tommie Christiaan en Nathalie van Gent. In de 2020-versie van Musical 2.0 wordt de mannelijke hoofdrol van Troy Bolton vertolkt door de 17-jarige Ferron de Wit. Ferron speelde eerder de hoofdrol in de landelijke tour van Peter Pan (NJMT) en was o.a. e zien in De Sprookjessprokkelaar, The Sound of Music, Shrek, AVRO's New Musical Star en diverse televisieseries. De rol van Gabriëlla Montez wordt gespeeld door de 16-jarige Valentina Dekker. Zij speelde in 2015 de rol van Judie Hope in de Nederlandse versie van Billy Elliot in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Leuk detail aan de rolverdeling is dat de rol van Sharpay wordt gespeeld door Floortje van den Akker. In de nieuwe Disney+ serie van High School Musical spreekt zij namelijk de stem in van Gabriëlla, gespeeld door Olivia Rodrigo.
 
Disney’s High School Musical gaat over keuzes maken, vriendschap, ontluikende liefde en het najagen van dromen. De kerstvakantie is voorbij en de verschillende vriendenclubs zoeken elkaar op. Alles verandert als basketballer Troy ontdekt dat de slimme Gabriëlla, met wie hij in de vakantie karaoke heeft gezongen, bij hem op school komt. Als ze besluiten auditie te doen voor de schoolmusical, komen vriendschappen op scherp te staan. Blijven ze trouw aan hun eigen club, of jagen ze hun dromen na?
 
Op zaterdag 21 maart 2020 gaat Disney’s High School Musical in première in de grote zaal van Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. De laatste kaarten voor de zaterdag zijn nu in de verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie