Afbeelding
Ton Dijkstra

Schouwburg De Meerse mag 137 bezoekers blijven ontvangen

1 oktober 2020 om 17:16 Podiumkunsten

HOOFDDORP Schouwburg De Meerse is één van de zes theaters in de veiligheidsregio Kennemerland die de komende weken meer dan dertig bezoekers in een zaal mogen laten zitten. Dat heeft de voorzitter van de veiligheidsregio donderdag besloten. Dit besluit is vanaf vandaag, 1 oktober, van kracht. De ontheffing is een tijdelijke maatregel die in eerste instantie geldt tot 19 oktober aanstaande.

“We zijn echt heel erg blij met deze ontheffing”, laat Eugenie Schaefers, coördinator Marketing & Communicatie van Schouwburg De Meerse in een reactie weten. “We werken zo strak volgens alle regels zonder de mooie beleving te kort te doen en onze gasten vertrouwen ons, daarbij hebben we in al die jaren een goede reputatie opgebouwd en dat betaald zich nu terug. Inwoners van Haarlemmermeer voelen nog steeds een sterke behoefte tot verwondering, lekker lachen of ontroering, wij bieden dat in een Corona-proof omgeving.”

Voor Schouwburg De Meerse betekent dit dat er in de grote zaal 137 bezoekers toegelaten mogen worden tegen de 520 reguliere zitplaatsen. Voor Het Oude Raadhuis geldt dat er nog steeds 26 van 100 plekken beschikbaar zijn. “Ondanks deze beperking blijft het nog steeds hartstikke leuk en intiem”, volgens Schaefers.

Beide culturele instellingen moeten er uiteraard scherp op toezien dat alle bestaande RIVM-richtlijnen in acht worden genomen. “Bij elk besluit dat we als veiligheidsregio nemen,” aldus voorzitter Marianne Schuurmans, “staat de volksgezondheid voorop. Dat geldt ook bij dit besluit. Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames in de veiligheidsregio Kennemerland loopt snel op. Het bezoek aan de betreffende instellingen moet daarom voor iedereen veilig verlopen.”

De veiligheidsregio Kennemerland kiest ervoor om de ontheffingen te richten op theaters en concertgebouwen. De zes instellingen krijgen de ontheffing omdat ze van groot regionaal belang zijn en een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie