Afbeelding
Eigen foto

Kritiek D66 op opening sportschool door wethouder Mieke Booij

7 september 2019 om 22:21 Politiek

HOOFDDORP D66-raadslid Charlotte van der Meij heeft donderdag tijdens de raadsvergadering kritische opmerkingen gemaakt over het feit dat sportwethouder Mieke Booij kort geleden een commerciële sportschool in de wijk Floriande in Hoofddorp heeft geopend. Volgens haar past het niet dat een bestuurder de opening van een commerciële onderneming verricht.

Mieke Booij verrichtte de opening van de veertiende vestiging van Happy Bodies, een sportschoolketen die snel aan populariteit wint. Het is de tweede vestiging in Hoofddorp, want aan de Kruisweg is ook al een sportschool van dezelfde keten.

Raadslid Van der Meij vroeg tijdens het Vragenuur of het college richtlijnen heeft op welke uitnodigingen het wel ingaat en welke niet. Zij maakte duidelijk aan de opening van een sportschool niet zo veel toegevoegde waarde te zien.

Burgemeester Marianne Schuurmans zei dat het college vele uitnodigingen krijgt voor openingen, recepties en andere festiviteiten. Alle uitnodigingen worden volgens haar zorgvuldig afgewogen op nut en noodzaak en maatschappelijke relevantie. Daarbij is het volgens de burgemeester ook van belang dat collegeleden niet alleen grote bedrijven bezoeken maar ook kleine ondernemingen niet vergeten. Tot slot benadrukte Schuurmans dat ook wordt gekeken of een bedrijf wel integer imago heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie