Afbeelding
Klaas Haitsma

Geen uitbreiding vuurwerkvrije zones in Haarlemmermeer

21 oktober 2019 om 08:48 Politiek

HAARLEMMERMEER Burgemeester Marianne Schuurmans voelt er weinig voor om het aantal vuurwerkvrije zones in Haarlemmermeer komende jaarwisseling drastisch uit te breiden. Volgens haar moet de politie een vuurwerkverbod wel kunnen handhaven en is dat bij veel vuurwerkvrije gebieden niet te doen. De burgemeester antwoordde dat donderdag tijdens de raadsvergadering op mondelinge vragen van fractievoorzitter Kasper Sulmann van Gezond Haarlemmermeer.

Afgelopen jaarwisseling waren er in Haarlemmermeer zes vuurwerkvrije zones. Er mag vooral geen vuurwerk worden afgestoken rond het ziekenhuis in Hoofddorp, verzorgingshuizen, kinderboerderij en dierenpension. Burgemeester Schuurmans zei dat er strenge voorwaarden gelden als er een verzoek komt voor nieuwe vrije zones. Om de handhaving te kunnen waarmaken, zei de burgemeester die voorwaarden niet te willen versoepelen.

Raadslid Sulmann vroeg zich af of in plaats van vuurwerkvrije zones er geen gebieden kunnen worden aangewezen waar wel vuurwerk mag worden afgestoken. Om vergelijkbare redenen wees de burgemeester dat voorstel af.

Sulmann stelde de vragen naar aanleiding van uitspraken van nationaal politiechef Erik Akerboom dat de vuurwerkoverlast de pan uitrijst en dat de bestrijding onwerkbaar dreigt te worden. Er wordt steeds harder gepleit voor een landelijk vuurwerkverbod. Burgemeester Schuurmans zei daarop dat Haarlemmermeer een eventueel landelijk verbod op knalvuurwerk zal steunen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie