RIJSWIJK - Illustratief beeld Brexit.ANP LEX VAN LIESHOUT
RIJSWIJK - Illustratief beeld Brexit.ANP LEX VAN LIESHOUT Lex van Lieshout

Haarlemmermeer helpt mee aan voorbereiding Brexit

21 oktober 2019 om 15:00 Politiek

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer helpt actief mee aan maatregelen die in Nederland worden genomen in verband met de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, oftewel de Brexit. Dat heeft burgemeester Marianne Schuurmans donderdag tijdens de raadsvergadering geantwoord op mondelinge vragen van PvdA-fractievoorzitter Willem Klijn.

Het raadslid wilde weten wat er in Haarlemmermeer allemaal op stapel staat als de Brexit een feit is. Hij zei dat er in de haven van Rotterdam een flinke verbouwing aan de gang is en dat er ook op Schiphol de nodige maatregelen worden genomen.

Burgemeester Schuurmans zei daarop dat Haarlemmermeer samen met de havengemeenten Amsterdam, Rotterdam, Velsen (haven IJmuiden) en Almere lid is van een stuurgroep waar ook vijf ministeries deel van uitmaken. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken is voorzitter van de stuurgroep. Volgens Schuurmans moet er voor de Brexit nog heel veel werk worden verricht en zijn er daarom honderden banen toegevoegd aan de bestaande capaciteit van de havens. Ook zijn er straks extra speurhonden, scanapparatuur en ander materiaal beschikbaar om de nieuwe buitengrens goed te kunnen controleren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie