De discussie over de beste variant begint weer van begin af aan.
De discussie over de beste variant begint weer van begin af aan. Provincie Zuid-Holland

Brandbrief gemeenteraad aan provincie over nieuwe wegen

21 oktober 2019 om 17:00 Politiek

HOOFDDORP De voltallige gemeenteraad heeft een brandbrief geschreven naar verkeersgedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland gestuurd, waarin de raad haar zorgen uitspreekt over de voortgang van de plannen om de bereikbaarheid van de regio Haarlemmermeer-Bollenstreek te verbeteren. De raad vraagt de provinciebestuurder om binnen vier weken te reageren op de brief.

Zoals bekend heeft de nieuwe coalitie in Noord-Holland een streep gehaald voor de plannen voor de Duinpolderweg, die een belangrijke verbindingsweg had moeten worden tussen de A4 en de Bollenstreek. Alle partijen zijn daardoor weer terug bij af en de discussie over de beste variant begint weer van begin af aan.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer is er op zich niet rouwig om dat de zogeheten Middenvariant van de Duinpolderweg is geschrapt, maar vindt tegelijkertijd wel dat er haast moet worden gemaakt met een alternatief plan. Daarbij gaat de Meerse politiek dat de verdubbeling van de Nieuwe Bennebroekerweg, die los staat van de Duinpolderweg, voortvarend kan worden uitgevoerd.

De gemeenteraad heeft Tekin gevraagd snel te reageren op de brief, omdat de raad zelf binnenkort gaat praten over alternatieven om de nieuwe woonwijken in het westen van Haarlemmermeer beter te ontsluiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie