Afbeelding
pr

Henk Werner nieuw raadslid voor VVD Haarlemmermeer

3 februari 2020 om 11:32 Politiek

HAARLEMMERMEER Henk Werner uit Spaarndam is vorige week tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de VVD. Hij is de opvolger van Adam Elzakalai die na een periode van zo'n tien jaar een punt heeft gezet achter de lokale politiek. Werner was eerder lid van de gemeenteraad van de oude gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Hij is het vijfde raadslid in de nieuwe gemeente Haarlemmermeer uit die voormalige gemeenteraad.

De raadsvergadering stond vorige week toch in het teken van verwelkomen en afscheid nemen. Henk Werner werd dus welkom geheten en raadslid en oud-wethouder Adam Elzakalai vaarwel gezegd. De laatste werd geroemd door burgemeester Marianne Schuurmans voor zijn jarenlange inzet voor de gemeente. Hij kreeg een bos bloemen, hield zelf nog een kort afscheidswoord en weg was de ervaren VVD'er.

Langer werd er stilgestaan bij het afscheid van HAP-wethouder Ap Reinders. Hij wordt donderdag geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht. HAP-fractievoorzitter Johan Rip, die Reinders gaat opvolgen als wethouder, had een ludieke motie bedacht om het afscheid van zijn wethouder bijzonder te maken. De scheidende wethouder kreeg de opdracht om alle raadsleden een high five te geven bij wijze van afscheid. De motie was ook bedoeld om Reinders nog eens een keer goed te laten bewegen, want aan sporten heeft hij een hekel.

WARM Burgemeester Schuurmans hield een warm afscheidswoord voor de wethouder die dus deze week een collega van haar wordt. Ap Reinders is een geboren en getogen Hoofddorper, maar dat betekent niet dat hij niet veel van de wereld heeft gezien. Hij reisde de hele wereld over De burgemeester sprak daarom heel treffend dat Ap Reinders van polderjongen wereldburger is geworden.

De wethouder had er om meerdere redenen bewust voor gekozen om geen afscheidsreceptie te houden. Toch wachtten hem in de Burgerzaal nog vele mensen op om hem na afloop van het afscheid van de gemeenteraad alsnog hartelijk de hand te schudden.

Frits Verhagen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie