Afbeelding
Ton Dijkstra

Raadsvergaderingen Haarlemmermeer voorlopig zonder publiek

13 maart 2020 om 16:27 Politiek

HOOFDDORP De raadsvergaderingen worden voorlopig zonder publiek gehouden in verband met het coronavirus. De vergaderingen in de raadzaal en de Heijezaal worden via internet uitgezonden, zodat belangstellenden ze toch kunnen volgen.

Die maatregel is donderdag afgesproken door burgemeester Marianne Schuurmans, vicevoorzitter Ron Heimerikx van de raad en griffier John van der Rhee. De raadsvergadering wordt nog wel bijgewoond door een beperkt aantal medewerkers van de strafgriffie. Ook bodes mogen gewoon bij een vergadering aanwezig zijn.

Ambtelijke adviseurs van het college zijn niet welkom. Ook zij moeten de vergadering op afstand volgen. Verder is het de bedoeling dat fracties per vergadering één vertegenwoordiger afvaardigen. Dat ging donderdag overigens al direct mis, want bij sommige sessies zaten soms meerdere raadsleden van een fractie.

Informatieve bijeenkomsten, waarbij de voltallige raad wordt uitgenodigd, worden voorlopig niet gehouden. Insprekers zijn nog welkom tijdens het Vragenuur van de raadsvergadering, maar dan wel op eigen risico.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie