Afbeelding
Pixabay.com

Ondanks coronacrisis geen belastingverhoging Haarlemmermeer

4 oktober 2020 om 13:33 Politiek

HAARLEMMERMEER Met de Programmabegroting 2021-2024 geeft de gemeente Haarlemmermeer een voorzichtige doorkijk naar de toekomst. Het is nog onzeker wat de structurele financiële gevolgen van de coronacrisis zijn.

Corona heeft onze samenleving hard geraakt. Er zijn mensen overleden en sommigen zijn ziek of hebben een dierbare verloren. Veel mensen zijn ook in financiële problemen gekomen, doordat ze bijvoorbeeld hun baan kwijt zijn geraakt. Dat komt natuurlijk vooral ook omdat Schiphol een flinke klap heeft gekregen. De gemeente doet alles om de inwoners zo goed mogelijk door deze crisis te leiden en ondernemers te helpen. De belastingen in de gemeente Haarlemmermeer worden om die reden (behoudens inflatie) ook niet verhoogd. “We maken nu diverse scenario’s en prognoses om een beeld te krijgen van de lange termijneffecten van deze coronacrisis“, laat een woordvoerder weten.

“Het is nog onduidelijk hoe het rijk onze gemeente compenseert. Zoals eerder bekend werd, zijn er grote tekorten op het sociaal domein, met name bij jeugdzorg. De VNG heeft opgeroepen dat het rijk de toegenomen kosten compenseert. Nu staan er kleine tekorten in de begroting voor de jaren 2022 en 2024, maar we weten dus dat er een tegenvaller op het sociaal domein aankomt, die nog niet in deze begroting is verwerkt.“

De programmabegroting is vastgesteld door het college en wordt donderdag 5 november in de gemeenteraad behandeld

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie