De blos is terug op de wangen van Willem Klijn.
De blos is terug op de wangen van Willem Klijn. www.just-justa.nl

Van longziekte herstelde Willem Klijn terug in gemeenteraad

15 oktober 2020 om 09:39 Politiek

HAARLEMMERMEER Na een ziekte- en herstelperiode van ruim een half jaar, is Willem Klijn (66) voor de PvdA terug in de gemeenteraad. Bert den Elzen die hem in die tijd vervangen heeft, zal vanaf dat moment weer fractie assistent zijn.

Sinds eind 2019 ging het met de gezondheid van Willem Klijn niet echt goed. Een longtransplantatie in 2018 werd gevolgd door bijwerkingen en medicatieproblemen. “Dat tastte mijn algemene gezondheid, fitheid en energielevel aan”, zegt Willem nu met een gezonde blos op zijn wangen. Daardoor kon hij niet datgene doen wat hij graag allemaal wilde en zou daardoor fractie en raadsvergaderingen gaan missen. “Voor de fractie van de PvdA een hard gelag” stelt Bert den Elzen als tijdelijk vervangend raadslid. “Niet alleen de gezondheid van Willem en het missen van hem, maar ook de zetel in de gemeenteraad die leeg blijft namens de sociaal democraten”.

Willem heeft er voor gekozen met ziekteverlof te gaan en zich te laten vervangen. Op die manier kon hij werken aan zijn gezondheid en terugkeer. “Gelukkig gaat het al weer een tijd goed met me, maar er zijn wettelijke verloftermijnen van iedere keer 16 weken. Eigenlijk ben ik vanaf de zomervakantie weer fit genoeg. Sindsdien ondersteun ik dan ook de fractie. Nu is de tijd daar dat ik weer terug kan en mag keren in de gemeenteraad.” Het fractievoorzitterschap zal hij weer overnemen van Dicky Kerkhoff. Zij heeft die rol tijdens Willem’s afwezigheid vervuld.

In al die weken afwezigheid heeft Bert Willem als raadslid vervangen. Sedert vele jaren is hij al fractie assistent en onderdeel van de PvdA fractie. Als fractie assistent doe je volledig mee en ben je van alles op de hoogte. Het is net als met voetbal en de reservebank, als je moet invallen kan je direct vol aan de bak. Bert: “We in zijn afwezigheid stappen hebben gemaakt in de Regionale Energie Strategie met het wegzetten van plekken in de gemeente waar zon en windenergie kan komen. Op zich een succes, echter mede door mij hebben we het zoekgebied weten aan te passen wat meer realistisch is. Met name de gebieden rondom de kop van de Polderbaan, daar is ook de grond slecht voor intensieve akkerbouw, ook de agrariërs wille daar andere dingen doen met hun land. Er is daarmee een grote stap gezet in opwekking van duurzame energie als vervanging van het fossiele en een bijdrage in het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.”

“Ik heb mijn taak en verantwoordelijkheid naar eer en geweten ingevuld, heb geprobeerd een waardig vervanger van Willem te zijn, maar ben blij dat hij in goede gezondheid weer terug is”.

De gemeenteraadsfractie van de PvdA is verheugd dat Willem weer terug is. Met zijn vier of met vijf, het is een wezenlijk verschil in taakverdeling. Bij de raadsvergadering van 22 oktober zijn we weer met de volledige bezetting aanwezig met Willem Klijn als trotse fractievoorzitter. Willem is sedert tien jaar actief binnen het bestuur va de PvdA Haarlemmermeer en fractie. Vanaf 2014 is hij raadslid en vanaf 1 januari fractievoorzitter.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie