Het raadhuis van Haarlemmermeer.is voorlopig gesloten voor vergaderingen van de gemeenteraad.
Het raadhuis van Haarlemmermeer.is voorlopig gesloten voor vergaderingen van de gemeenteraad. Ton Dijkstra

Gemeenteraad komt voorlopig niet meer samen

22 oktober 2020 om 10:19 Politiek

HOOFDDORP De gemeenteraad van Haarlemmermeer gaat vanaf donderdag 22 oktober weer digitaal vergaderen. Dat hebben de fractievoorzitters van de raad en burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven in gezamenlijk overleg afgesproken. Reden voor deze stap is het toenemend aantal besmettingen met het Covid-19 virus en het toenemend aantal ziekenhuisopnames, waardoor ook in de regio Kennemerland de druk op de zorg weer toeneemt.

Ook nu nog is het gemeenteraden toegestaan om fysiek te vergaderen. Maar uit voorzorg en om de aangescherpte maatregelen te ondersteunen, gaat de raad voorlopig weer vanuit huis vergaderen. De vergaderingen zijn, zoals gebruikelijk, voor iedereen te volgen via Kijk mee met de gemeenteraad: https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl

De raad vergadert in ieder geval tenminste tot en met donderdag 5 november weer digitaal. In de praktijk zijn dat twee vergaderingen: donderdag 22 oktober, en donderdag 5 november, wanneer de begroting op de agenda staat. 29 oktober was al uit de planning gehaald.

Agenda aanpassingen worden in de loop van 22 oktober bekend. Dan vergadert het Presidium van de raad (ook digitaal).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie