Op de hoek van de Kruisweg en Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp wordt straks flink gebouwd. Om te laten zien wat er gaat komen, hangen er enorme 'artist impressions' van het project.
Op de hoek van de Kruisweg en Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp wordt straks flink gebouwd. Om te laten zien wat er gaat komen, hangen er enorme 'artist impressions' van het project. Joop Touw

Ingezonden: 'Hoogmoedswaanzin, Hoofddorp is geen stad'

29 oktober 2020 om 09:54 Politiek

HOOFDDORP Lezer Gerard Brouwer stuurde ons deze mail waarin hij de indruk geeft zich te ergeren aan het gemeentebestuur dat zich teveel op Hoofddorp richt, en dat er eigenlijk geen sprake is van een stad. Voor alle duidelijkheid, Hoofddorp heeft bijna 77.000 inwoners.

“Wij wonen inmiddels ruim 43 jaar in de gemeente Haarlemmermeer, dorpskern Hoofddorp. Steeds vaker wordt Hoofddorp onder andere als “winkelstad” aangeduid met een ‘stadscentrum’. Het lijkt mij dat ons gemeentebestuur zich een te groot pak aantrekt. De gemeente Haarlemmermeer heeft geen stadsrechten en zal deze ook nooit meer krijgen. Dit fenomeen is al jaren geleden afgeschaft. De laatste rechten werden in 1586 verleend aan Willemstad, Brabant. In 1795 werd het stadsrecht helemaal afgeschaft.

De gemeente Haarlemmermeer bestaat uit een aantal dorpskernen. Onder andere Badhoevedorp, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Abbenes, Lisserbroek, en nog een aantal. Sorry dat ik ze niet allemaal vermeld.

In HCnieuws van 28 oktober wordt de hoogmoed van dorpskern Hoofddorp weer eens duidelijk gemaakt. Het artikel over de nieuwbouw op de locatie van het oude postkantoor in Hoofddorp meldt dat het ‘stadsbestuur’ blij is met deze nieuwbouw in het ‘stadscentrum’. Ik meld het nog maar eens, we wonen in de gemeente Haarlemmermeer! Het gemeentehuis staat toevallig in de dorpskern Hoofddorp en de bouwplannen betreffen het dorpscentrum van deze locatie. Ongetwijfeld zal het gemeentebestuur daar blij mee zijn. De kern Nieuw-Vennep is minder blij want die wordt voor de zoveelste keer achtergesteld. Ik kan helaas niet aan deze indruk ontkomen. De dorpsraad van deze kern legt de vinger weer eens op de zere plek. Hoofddorp is de plaats, de rest van de kernen hangt er maar zo’n beetje bij.

Het zou het gemeentebestuur van de Haarlemmermeer sieren als ze zich om de hele gemeente zouden bekommeren. Als ze zo graag wethouder of iets dergelijks willen zijn van een stad, moeten ze maar ergens anders solliciteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie