Afbeelding
Pr

Centrum heeft hoogste prioriteit nieuwe voorzitter Dorpsraad Nieuw-Vennep Martijn Schouten

30 oktober 2020 om 08:48 Politiek

NIEUW-VENNEP Het algemeen bestuur van de Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep heeft unaniem Martijn Schouten gekozen tot voorzitter. Per 31 december zal hij de voorzittershamer overnemen van Marcel Klein. Het ietwat verpauperde centrum van Nieuw-Vennep staat boven aan zijn prioriteitenlijst.


Shouten: “Ik verheug mij erop om samen met het Dorpsraadteam de belangen van de Vennepers te vertegenwoordigen. Dit betekent het agenderen van de grote thema’s en belangrijke verbeteringen in het dorp aanpakken die niet worden opgelost of blijven liggen. Deze ambitie vervullen met alle Dorpsraadleden gaat er mede aan bijdragen dat iedereen het vertrouwen krijgt dat de gemeente er ook is voor Nieuw-Vennep met een evenredige aandacht voor haar belangen”.
Het belangrijkste doel van de Dorpsraad is een positieve verandering teweegbrengen in het centrum. Martijn (43 jaar) was de laatste twee jaar penningmeester van de Dorpsraad. Hij was dan ook nauw betrokken bij de recente stappen die zijn genomen om de gemeente en de politieke partijen te verzoeken verantwoordelijkheid te nemen voor het verpauperde centrum. Sinds twee jaar woonachtig in het oude dorp samen met zijn familie gaat dit onderwerp aan zijn hart.
De Dorpsraad is dé schakel geworden tussen de gemeente en politieke partijen om de belangen van de Vennepers te behartigen en de bestaande vertrouwenskloof te overbruggen. Martijn wil deze rol niet alleen verder versterken, maar ook, samen met de gemeente, zorgen voor een proactieve aanpak van de alledaagse problemen.
De wisseling van de wacht verzekert een voortzetting van het Dorpsraad 2.0 programma. Dorpsraad 2.0 is een focus op:
1. Centrum en Nieuw-Vennep West
2. Veiligheid, criminaliteit - verkeer
3. Groenvoorzieningen Park21 - dorpsgroen
4. Infrastructuur wegen - fietspaden
5. Milieu en geluidshinder
6. Jeugdoverlast
7. Extern overleg Gebiedsmanagement


De Dorpsraad roept Vennepers op, die zich betrokken voelen bij het Centrum en ook andere uitdagingen willen oppakken, om mee te doen met het Dorpsraadteam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie