Paul Meijer wordt door voormalig Forza-lid Erik Vermeulen beschuldigd .
Paul Meijer wordt door voormalig Forza-lid Erik Vermeulen beschuldigd . Eigen foto

Ex-lid Forza: 'Paul Meijer deed greep uit partijkas'

11 november 2020 om 08:34 Politiek

HOOFDDORP Paul Meijer heeft meerdere malen een greep in de partijkas gedaan. Dat is de reden waarom ik Forza ben uitgezet.” Met dit verhaal kwam Erik Vermeulen woensdag naar buiten in het Haarlems Dagblad. In hetzelfde artikel van journalist Bart Boele zegt Meijer niet inhoudelijk op de zaken in te willen gaan.

Vermeulen moest de afgelopen maanden op zijn tanden bijten om de vuile was van Forza binnen te houden. Om zijn plek in de grootste oppositiepartij van Haarlemmermeer te kunnen behouden klonk het steeds: ‘Ik kan nu nog niets zeggen, je moet nog even wachten.’ Nu Vermeulen na veel gejojo definitief de partij heeft moeten verlaten, was het tijd voor het grote afrekenen met zijn compagnon.

Vermeulen, die in de zomer van 2019 als penningmeester inzicht krijgt in de bankzaken van Forza, treft allerlei declaraties aan die niets met lokale partijpolitiek te hebben maken. Van kindermenu’s tot seizoenkaarten voor Ajax en betalingen op Ibiza en Vlieland. Bij elkaar loopt het verduisterde bedrag volgens Vermeulen op tot meer dan 10.000 euro. “Maar als je verder teruggaat zou het om 40.000 euro kunnen gaan.” Dat is deels gemeenschapsgeld. Forza krijgt van de gemeente jaarlijks 11.000 euro, de raadsleden ontvangen daarnaast een vergoeding van bijna 2.000 euro. Vermeulen voelt het als klokkenluider zijn plicht om aan de bel te trekken, niet alleen binnen de partij, ook bij de burgemeester. Er komt een integriteitsonderzoek door een extern bureau, maar Vermeulen is wel op een zijspoor beland.

Wat de gevlogen zijn voor de partij, is afwachten. Forza trok 4676 stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van november 2018 en is de vierde partij van Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie