Afbeelding
Eigen foto

'Zorgen om journalistiek als waakhond politiek Haarlemmermeer'

Politiek

HOOFDDORP D66 heeft samen met GroenLinks opnieuw schriftelijke vragen gesteld en hun zorgen geuit over de lokale media. “Het wordt voor journalisten steeds moeilijker hun taak als waakhond van de democratie uit te oefenen nu er geen openbare raadsvergaderingen meer plaatsvinden.”

“Vorig jaar juni heeft het college de raad geïnformeerd dat het naar aanleiding van het onderzoek naar het medialandschap in Haarlemmermeer geen aanleiding zag om over te gaan tot het instellen vaneen zogenaamd lokaal fonds voor onderzoeksjournalistiek. Daarbij heeft het college aangegeven in gesprek te gaan met de media om te kijken hoe de samenwerking zou kunnen worden bevorderd en gefaciliteerd ten behoeve van goede onderzoeksjournalistiek.”

Boerman en Kinkker stelden hun vragen naar aanleiding van een recent verschenen artikel in het Binnenland Bestuur met twaalf adviezen aan gemeenten, De kop is: te weinig journalistiek die wethouder benauwt. De twee vragen zich af of er voortgang is geboekt sinds vorig jaar op het gebied van de samenwerking van de lokale en regionale media.

In een aantal steden zoals Amstelveen en Leiden is een mediafonds ingesteld dat journalisten vergoedingen biedt van vaak enkele duizenden euro’s per onderwerp.

advertentie