Afbeelding
Joop Touw / BDU

Politiek Haarlemmermeer verdeeld over voor- en nadelen Schiphol

Politiek

HAARLEMMERMEER De politieke partijen in Haarlemmermeer zijn zeer verdeeld over de voor- en nadelen van Schiphol. Dat blijkt uit onze eerste van vijf stellingen in aanloop op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart: We hebben meer voordeel dan nadeel van Schiphol. 

De VVD is het daarmee eens en brengt naar voren dat Haarlemmermeer de economisch sterkste regio van Nederland is mede dankzij Schiphol. “Bovendien zorgt de luchthaven voor ontzettend veel banen en is prettig voor reizende bewoners”, voegt het toe. Ook onder andere Forza is het daarmee eens, maar maakt wel een kanttekening: “In vliegtuigen vervoeren we mensen, vers eten vanuit de hele wereld of bloemen uit Afrika. Schiphol bestaat bij gratie van ons eigen consumptiegedrag.” Ook De ChristenUnie/SGP klikte op ja maar stelt wel dat de nadelen de afgelopen jaren té fors zijn toegenomen.

Buiten een aantal partijen dat neutraal stemde (HAP, CDA, D66 en Gezond Haarlemmermeer), en er soms geen reactie kwam,  waren de tegenstemmers net in de minderheid: drie tegen vier. PvdA, GroenLinks en Een Haarlemmermeer vinden de nadelen groter dan de voordelen. Zij wijzen vooral op geluidsoverlast, uitstoot en gezondheidseffecten. De laatste jaren is daar de geluidsoverlast bij gekomen waardoor het bouwen van nieuwe huizen steeds moeilijker wordt in Haarlemmermeer. 

De volledige antwoorden zijn te vinden in HCnieuws van 16 februari.

De stellingen voor de komende weken zijn:  
* Er worden teveel dure woningen gebouwd in Haarlemmermeer.
* Haarlemmermeer heeft aanpak energieprobleem op orde.
* Komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod in Haarlemmermeer.
* Huidig college heeft het goed gedaan.

advertentie
advertentie