Kim van Goethem heeft zojuist de Peter van Groenigenbokaal uit handen van Frits Verhagen uitgereikt gekregen.
Kim van Goethem heeft zojuist de Peter van Groenigenbokaal uit handen van Frits Verhagen uitgereikt gekregen.

Kim van Goethem benoemd tot raadslid van het jaar 2022

20 januari 2023 om 10:48 Politiek

HOOFDDORP De Peter van Groeningenbokaal voor het beste raadslid van het jaar is donderdag uitgereikt aan Kim van Goethem, sinds 9 maanden raadslid namens Groenlinks. De jury, bestaande uit politiek verslaggevers van het Haarlems Dagblad, HCnieuws en Meerradio, prees haar met name vanwege haar bijdragen in de behandeling van de begroting en over het rapport van de rekenkamercommissie over de voedselbank.

De Peter van Groeningenbokaal is een wisselbeker die vernoemd is naar het legendarische raadslid Peter van Groeningen. Donderdag werd de trofee nog eenmaal uitgereikt door Frits Verhagen. Hij was sinds de late jaren 70 politiek correspondent voor HCnieuws, maar keerde donderdag nog eenmaal terug op verzoek van de griffie.

Tekst gaat onder de foto verder.


Frits Verhagen kwam nog een keer terug in het raadhuis. 

In de top 5 van beste raadsleden kwam verder plaatsvervangend voorzitter Fouad Sidali van de PvdA voorbij. Hij werd door Frits geprezen als ‘Haarlemmerolie’ van de raad, omdat hij op zoveel verschillende manieren inzetbaar is gebleken. Lof was er ook voor VVD raadslid Beryl van Straten, omdat ze zich in haar functie kritisch heeft opgesteld, ook tegenover de wethouders uit haar eigen partij. Erik Vermeulen (Forza!) en Peter Boerman haalden evenveel punten en kwamen daarmee op een gedeelde derde en tweede plek uit. Vermeulen wordt vooral gewaardeerd omdat hij ondanks het verlies van zijn partij tijdens de verkiezingen van vorig jaar met volledige inzet het beleid van het college is blijven bekritiseren.

Door Joost Verhagen

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie