Simone Richardson staat als nummer 32 op de kandidatenlijst van de VVD.
Simone Richardson staat als nummer 32 op de kandidatenlijst van de VVD. Aangeleverd

Simone Richardson, wil zich inzetten voor een gezondere samenleving

18 november 2023 om 10:13 Politiek

HAARLEMMERMEER De voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen die op woensdag 22 november plaatsvinden zijn ook in Haarlemmermeer in volle gang. Stemgerechtigde inwoners hebben inmiddels de stempas in de brievenbus gekregen, waarmee ze in combinatie met een identiteitsbewijs hun stem kunnen uitbrengen. De stemlokalen zijn op 22 november geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Op de kieslijsten van diverse landelijke partijen zijn acht Haarlemmermeerder terug te vinden. Simone Richardson staat op nummer 32 op de lijst van de VVD.

Wat heeft je ertoe gebracht om jezelf kandidaat te stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen?

De liefde voor sport & bewegen zit diep, ik ben letterlijk opgegroeid tussen de lijnen van de volleybal en atletiek. De afgelopen twintig jaar heb ik als manager of bestuurder diverse functies vervuld in de sport zoals bij NOC*NSF, de Nederlandse Rugby Bond en Le Champion. En ook als ondernemer heb ik mooie evenementen mogen organiseren zoals de Dam tot Damloop, de Amsterdam Marathon, EURO 2020 en de start van La Vuelta Holanda in Utrecht in 2022. Sport heeft mij altijd veel gegeven en ik wil mij dan ook landelijk blijven inzetten voor een gezondere samenleving. Daarom heb ik mij voor 2021 kandidaat gesteld. En nu in 2023, als inmiddels zittend Tweede Kamerlid, wil ik mij hier opnieuw voor gaan inzetten. Welke politieke thema’s houden je tijdens deze campagneperiode het meest bezig?
Als huidig VVD Tweede Kamerlid ben ik woordvoerder Primair en Voortgezet onderwijs. Tijdens de campagneperiode heb ik deelgenomen aan een aantal onderwijs-verkiezingsdebatten en daarnaast blijf ik actief vele scholen bezoeken in het land. Onze belangrijkste prioriteiten, het tegengaan van het lerarentekort en behoud en verbetering van de onderwijskwaliteit, komen tijdens deze gesprekken veelvuldig aan bod.  

Daarnaast zet ik mij in voor sport, bewegen en preventie. Ik hoop dat ik de komende Tweede Kamer periode mag gaan inzetten voor een gezondere en fittere samenleving. Namens de VVD mocht ik ook aan een aantal sportdebatten deelnemen. Sport en Onderwijs zijn voor mij twee belangrijke thema’s.


Welk speerpunt uit jullie partijprogramma vind je dat wel wat meer aandacht zou mogen krijgen?
Voor mij mag er altijd meer aandacht zijn voor sport en bewegen, dus ook in ons verkiezingsprogramma. Voorkomen (preventie) is beter dan genezen. Belangrijk dat wij ons inzetten op een fysieke en mentale gezonde samenleving. 


Met welke politieke partijen zie je jezelf straks productief samenwerken in de Kamer? En met wie niet?

Het is aan de kiezer om op 22 november hun stem uit te brengen. De kiezer bepaalt en het is niet aan mij om daar voorafgaand al over te speculeren. Samenwerking met andere partijen moet wat mij betreft gericht zijn op een constructieve samenwerking om zo optimaal bij de dragen aan een beter Nederland.  


Moet Schiphol groeien of krimpen? En waarom?

De luchtvaart is essentieel voor Nederland en voor onze economie. Ook essentieel voor Haarlemmermeer met ook veel werkgelegenheid in onze omgeving. De VVD wil dat we weer trots zijn op onze luchtvaart en op Schiphol. We gaan aan de slag om de luchtvaart te vergroenen. Zo kunnen we op een schone manier de wereld blijven ontdekken.

Allereerst versterken we Schiphol. We behouden het overstapknooppunt van Schiphol, want deze hub-functie is belangrijk voor onze economie en voor ons land. Wel houden we vast aan de hervormingsplannen van de luchthaven. Pas wanneer vliegtuigen stiller en schoner worden en we hiermee de overlast van de omgeving terugdringen, kan Schiphol groeien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie