Burgemeester Marianne Schuurmans en John van der Rhee, griffier gemeente Haarlemmermeer.
Burgemeester Marianne Schuurmans en John van der Rhee, griffier gemeente Haarlemmermeer.

Raad op bezoek in Hoofddorp

1 december 2023 om 13:56 Politiek

HAARLEMMERMEER De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan het centrum van Hoofddorp en Hoofddorp Zuid-West. Het bezoek was een onderdeel van de serie speciale raadsvergaderingen, waarbij de raad telkens andere kernen binnen de gemeente Haarlemmermeer bezoekt om van bewoners, ondernemers en organisaties te horen waar zij tegenaan lopen.

De gemeenteraad mocht voor het bezoek aan Hoofddorp het historisch museum Haarlemmermeer als startpunt en uitvalsbasis gebruiken. Daar werd de vergadering officieel geopend met muzikale begeleiding van drie jonge leerlingen van het KSH, die instrumentale uitvoeringen speelden van veelal oude popnummers. Wethouder Marja Ruigrok kreeg in het kader van het vragenuur een enkele vraag van D66 en de raadsleden kregen uitleg over het verdere verloop van het bezoek. Drie insprekers maakten van de gelegenheid gebruik om bij de raad in te spreken.

Elise van Melis, directrice van het Historisch Museum van Haarlemmermeer maakte van de gelegenheid gebruik om het belang van een inzichtelijke geschiedenis te benadrukken. Daarmee refereerde ze ook naar de vijf nieuwe verhalenpalen die binnen de gemeente gaan worden geplaatst, mede dankzij een subsidie vanuit de gemeente. “Overal is er wel iets te vertellen over wat er gebeurd is, maar daar moeten we elkaar wel op blijven wijzen,” drukte Van Melis de raadsleden op het hart.

Ook een medewerker van Katholieke basisschool Klimop sprak te raad toe. In de minuten die haar waren gegund, vertelde ze de gemeenteraadsleden over de overlast die de school momenteel ervaart door hangjongeren. Ze gaf aan dat de school met regelmaat de sloten moet vervangen omdat er is ingebroken. Onlangs zou de school geconfronteerd zijn met 14.000 euro aan schade aan het dak, omdat er waarschijnlijk een groep jongeren op is geklommen en er vernielingen heeft aangericht. De medewerker van de school zei graag over een oplossing te willen nadenken, zoals bijvoorbeeld een toestel waarop de jeugd uit de omgeving kan gaan sporten. 

De laatste inspreker was een ondernemer die jarenlang een uitvaartcentrum heeft gerund in Hoofddorp, en vertelde dat hij nu van plan is om naar een nieuwe locatie binnen de gemeente te willen verhuizen. Op de plek waar het uitvaartcentrum nu staat, kunnen dan woningen worden gebouwd.

De raadsleden kregen na de opening van de vergadering een maaltijd bestaande uit erwtensoep en broodjes worst met zuurkool. Vervolgens werden ze met de bus op verschillende ‘metrolijnen’ gezet. Deze metrolijnen werden afgelegd met twee bussen, die een route volgden die voorbereid was door de gebiedsmanagers voor Hoofddorp. De speciale raadsvergadering in Hoofddorp krijgt in januari een vervolg. Dan gaat de gemeenteraad in hun eigen raadszaal in debat over de issues waarmee ze tijdens het bezoek geconfronteerd zijn.

Door Joost Verhagen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie