De Lolly pops waren tijdens Spaarndam's Got Talent geheel in stijl gekleed.
De Lolly pops waren tijdens Spaarndam's Got Talent geheel in stijl gekleed. Henk van Ommeren

Zomerfeest Spaarndam vol Rock en Roll

24 september 2019 om 08:42 Uitderegio

SPAARNDAM Vijf dagen lang stond Spaarndam afgelopen week in het teken van allerlei sportieve activiteiten en feestelijkheden. Veel bezoekers hielden zich aan de kledingvoorschriften, zodat men zich terug waande in begin van de jaren vijftig.

Henk van Ommeren

Al vanaf de eerste avond van het Zomerfeest was het bijzonder druk in de grote feesttent op het evenementen terrein in Spaarndam, vlak langs de A9. Dat het feest leeft in het dorp, bleek duidelijk uit het feit dat veel mensen die dagen vrij genomen hadden. Enerzijds om bij te komen van de vermoeiende, late en vochtige vorige avond. Aan de andere kant om de kinderen van de drie basisscholen (donderdag) en de peuters (vrijdag) te ondersteunen en aan te moedigen.

De eerste avond stond in het teken van een klaverjas en darts toernooi en een drukbezochte bingo avond. De donderdag van het Zomerfeest staat overdag altijd geheel in het teken van de jeugd. De onderbouw was in de ochtend in de ban van een spannend avontuur over een reuze dwerg. In de middag mocht de bovenbouw hun kunsten vertonen tijdens de Adventure run. Een ploeg van de Spaarnschool behaalde dit jaar de eerste plaats. Traditioneel is er op de donderdagavond een zogenaamde Quiz Night. Tevens was er de mogelijkheid om op de foto te gaan in of op een grote Amerikaanse slee.

Op vrijdagochtend waren de peuters aan de beurt. Veel van de kinderen waren geschminkt en droegen de bekende petticoats. Voor de senioren was er een muziekmiddag met uiteraard veel muziek uit de jaren vijftig/zestig. De avond werd gevuld met een voetbaltoernooi, footgolf voor de jeugd en uiteraard feest met de band Slamm.

Per traditie is er de zaterdag een vol programma. Taarten bakken, een drive-in bioscoop, footgolf en in de middag 'Spaarndam's Got Talent', een nieuw onderdeel in deze feestweek. Alle vormen qua optreden van kinderen tussen de 4 en 12 jaar waren toegestaan. Of dit nu dansen, zingen of acrobatiek was, het maakte niet uit. Een jury van vier juffen beoordeelde de optredens. Uiteraard waren veel van deze kinderen ook verkleed met kleding en kapsel die paste bij het thema petticoats en vetkuiven. Al tijdens deze talentenshow was buiten de tent een Foodtruckplein opgebouwd. Bij het grote feest in de avond stond dj Danny achter de draaitafel.

Op de laatste dag draait alles, buiten de jaarmarkt, om de Polderloop. Een run door weilanden en sloten, die tot van de grootste runs in Nederland hoort. Eerst kwam de jeugd in drie leeftijdsgroepen aan de beurt. Uiteraard was een zwemdiploma wel een vereiste. Daarna kwamen de senioren aan bod. Ook in drie categorieën: dames, heren en veteranen. De brandweer zorgde ervoor dat het laatste stuk bijna helemaal prut was. Mooie aanleiding daarna onder een megadouche het ergste vuil af te spoelen. Gelukkig was de buitentemperatuur goed. Dit 21ste Zomerfeest werd zoals altijd afgesloten met de 'Prutparty' en muziek van de SDS Showband.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie