Maarten van der Weijden neemt met enkele schoolkinderen de wildwaterbaan
Maarten van der Weijden neemt met enkele schoolkinderen de wildwaterbaan Wijnand Burger

Maarten van der Weijden opent nieuwe wildwaterbaan in Center Parcs Zandvoort

Uitderegio

ZANDVOORT Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden opende dinsdag 24 september de nieuwe wildwaterbaan in Center Parcs in Zandvoort. In de wildwaterbaan zijn allerlei speciale effecten ingebouwd, zoals waterkanonnen, waterbubbels die rood en blauw kleuren, watervallen en er gaan warme en koude luchtstromen door het kolkende water. De baan is 116 meter lang en er gaat 2,4 miljoen liter water doorheen. De aanleg heeft 9 maanden in beslag genomen.

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke en spraakmakende verhalen uit de regio.

"Ik heb duidelijk iets met water," zegt Maarten van der Weijden, "Nu ik hier sta begint het ook spontaan te regenen, maar dat water heb ik liever niet. Vroeger zwom ik altijd hard, maar nu gaat het om het plezier. Ik vind het heerlijk om met mijn twee dochters Phileine en Robien in het zwembad te zwemmen. Bewegen is heel goed, vooral voor de jeugd. Daarom heb ik ook gevraagd of enkele schoolkinderen samen met mij deze baan mogen openen."

Daarna gaat hij met de kinderen naar beneden. "Het was een leuke ervaring," zegt hij naderhand. "Ik heb het een aantal keren gedaan. De snelle variant en de langzame variant, die niet zo heel langzaam is. Het gaat echt wel hard. De kinderen om me heen vonden het geweldig, ze hebben genoten."

Het is al weer 3 maanden geleden dat Maarten van der Weijden de Elfstedentocht zwemmend heeft afgelegd. "Ik ben weer helemaal hersteld en heel trots. Ik ben blij dat er zoveel geld opgehaald is voor het onderzoek naar kanker. Er is meer dan 6 en half miljoen opgehaald en vorig jaar 5 miljoen. De Elfstedentocht is gezwommen, maar ik ga door met geld inzamelen, al weet ik nog niet op welke manier dat handig is. Dat ben ik nog aan het onderzoeken."           

Center Parcs Zandvoort is druk bezig met de vernieuwing van het park. De vernieuwing van het hotel is al klaar. De cottages zullen in mei 2020 opgeleverd worden. "Maar de wildwaterbaan is wel het hoogtepunt van al deze vernieuwingen," zegt Mark Giethoorn, Directeur Center Parcs Zandvoort. "Center Parcs heeft de wildwaterbaan meer of minder uitgevonden. Elk park heeft een unieke baan. De eerste wildwaterbaan is meer dan dertig jaar geleden gebouwd in het Heijderbos. Deze nieuwe baan is speciaal op maat ontworpen en is voorzien van de nieuwste snufjes. Tijdens het glijden komen de bezoekers bijvoorbeeld langs brede en smalle delen waardoor spannende stroomversnellingen ontstaan."

Wijnand Burger

advertentie
advertentie