Afbeelding
Archief

IJsbaan Haarlem opent deuren voor nieuw seizoen

25 september 2019 om 16:01 Uitderegio

HAARLEM Het schaatsseizoen staat weer voor de deur. Zaterdag 28 september gaan om 12.00 uur de deuren van de ijsbaan Haarlem open voor het publiek. In het openingsweekend kan iedereen goedkoop het ijs op. Beide weekenddagen is de entree slechts 2,50 euro per persoon. Zaterdag is de ijsbaan van 12.00 tot 16.00 uur geopend, zondag van 9.30 tot 16.00 uur. Wie geen schaatsen heeft, kan deze huren.

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke en spraakmakende verhalen uit de regio.

De Haarlemse ijsbaan ziet er weer picobello uit en is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De afgelopen zomer is daar hard aan gewerkt. De houten spanten zien ziet er weer gloednieuw uit. Veel onderhoud gebeurt ieder jaar achter de schermen. Zijn vorig jaar de compressoren vervangen, dit jaar waren de CO2-pompen aan de beurt. Het klinkt allemaal heel eenvoudig, maar het zijn heel complexe technische ingrepen. De Haarlemse ijsbaan heeft ook een zijn naam hoog te houden als een baan met heel goed en – vooral – heel snel ijs.

Lekker rondjes schaatsen op de 400 meterbaan is goed voor de conditie en motoriek. Het is ook een effectieve methode om een paar kilo kwijt te raken. Heerlijk het hoofd leeg maken in de frisse buitenlucht. Dat kun je zelfstandig doen, maar ook kun je er voor kiezen een of meerdere keren per week met een vast groepje een trainings- of lesprogramma te volgen bij een ijsclub.
Het wordt vaak vergeten, maar in Haarlem is veel meer te doen dan alleen rondjes schaatsen op de 400 meterbaan. Wat te denken van kunstschaatsen? Dansen op het ijs en iedereen verbazen met sprongen en pirouettes. Het wordt steeds populairder: shorttrack. Terecht, want shorttrack is snel en dynamisch. En wat te denken van bandy? Bandy is hockey op ijs. Hockeyen op ijs volgens de regels van het veldhockey. Vind je hockey leuk, dan vind je ook bandy geweldig. Minder ruig dan ijshockey, maar wel spannen en uitdagend.

Op de website van de ijsbaan Haarlem wordt het allemaal uitgelegd: www.ijsbaanhaarlem.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie