Het fraai gerenoveerde fort is klaar voor een festival.
Het fraai gerenoveerde fort is klaar voor een festival. pr

Eindelijk! Minifestival Duyck met Tim Akkerman, Kevin Stunnenberg en ‘KY'

23 juli 2020 om 13:27 Uitderegio

HOOFDDORP Muziekfanaten en festivalgangers kunnen vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus terecht op Fort van Hoofddorp om te genieten van minifestival Duyck in het Fort. Poppodium Duycker, Fort van Hoofddorp en Vis aan de Linie slaan de handen ineen voor dit minifestival in Haarlemmermeer waar je in de open lucht op een historische plek van live muziek kan genieten.

Op vrijdag 28 augustus vanaf 20.00 uur spelen Tim Akkerman, Kevin Stunnenberg en ‘KY.’ de sterren van de hemel tijdens het concert ‘De Songwriters’. Akkerman bracht een nieuwe rockplaat uit, Amerikaanse rock klinkt door op het album Lions Don’t Cry. Stunnenberg speelt gevoelige liedjes waarmee hij als voormalig frontman van Birth of Joy een geheel eigen weg in slaat. KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele songs waarin zijn rauwe stem een gevoel van melancholie oproept.

Dubbelprogramma op zaterdag Op zaterdag 29 augustus om 15:00 uur spelen de getalenteerde jazzmuzikanten van So What een concert voor families in het gras. Dit combo staat te trappelen om een gevarieerd programma te spelen voor kleintjes vanaf 1 jaar, hun broers en zussen, ouders, grootouders, tantes en ooms. Iedereen is welkom en de kinderen mogen meedoen.
Zodra de schemer invalt kunnen muziekliefhebbers op zaterdag 29 augustus vanaf 20:00 uur plaatsnemen in de openluchtbioscoop voor de film ‘Cadillac Records’. Deze film belicht het platenlabel Chess Records. Het label dat blues tot een ras overschrijdende populaire muziekstroming maakte in de jaren 60.

Afsluiter op zondag Op zondag 30 augustus sluit Duyck in het Fort af met familieconcert ‘Maya Zingt De Wereld Rond’. Lieve en stoute liedjes met herkenbare thema’s uit het repertoire van Samba Salad. Toegankelijk variaties op de samba en salsa met een vrolijke knipoog naar de calypso nemen families en kinderen vanaf 3 jaar mee op een betoverende, zomerse reis.

Rondleiding en horeca Tijdens Duyck in het Fort is het historische forteiland publiek toegankelijk als stadspark en zijn er rondleidingen te boeken. Stichting Fort van Hoofddorp heeft ervoor gezorgd dat iedereen deze magische plek kan ervaren. De horeca op het forteiland wordt verzorgd door ‘Vis aan de Linie’, een fast-casual restaurant. Een kop koffie aan de gracht, een gerookt visje in de viswinkel of een drankje voor tijdens één van de concerten. Alles is mogelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie