De Kaagbaan ruim maanden buiten gebruik vanwege werkzaamheden.
De Kaagbaan ruim maanden buiten gebruik vanwege werkzaamheden. Archief

Kaagbaan op Schiphol dicht om onderhoud, meer hinder verwacht

8 februari 2024 om 12:33 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Luchthaven Schiphol stelt de Kaagbaan voor een periode van ruim negen weken buiten gebruik voor groot onderhoud. Inwoners van plaatsen onder de aanvliegroutes van de andere start- en landingsbanen hebben pech. Op deze banen landen en vertrekken meer vliegtuigen, waardoor die gebieden ook vaker last hebben van herrie.

Het onderhoud van de Kaagbaan duurt van 19 februari tot en met 25 april. Er komt onder andere een nieuwe laag asfalt op de baan, de rijbanen en het deel waar vliegtuigen bij een landing het eerste contact met de grond maken. Ook vervangt Schiphol honderden LED-armaturen voor de verlichting van de start-en-landingsbaan. Daarnaast pleegt de luchthaven, in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans, onderhoud aan de leidingen die regenwater moeten afvoeren.

“We realiseren ons dat groot onderhoud aan een van onze meest gebruikte banen voor extra hinder in de omgeving kan zorgen. Daarom doen we ons uiterste best om het werk zo goed mogelijk te plannen en zo snel mogelijk uit te voeren. We werken met man en macht en zoveel als het kan ook in de nacht”, zegt Sybren Hahn, de voor infrastructuur verantwoordelijke bestuurder bij Schiphol.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie