Wethouder Ruigrok en leerlingen van CBS de Brandaris doen de 'slow biking challenge'.
Wethouder Ruigrok en leerlingen van CBS de Brandaris doen de 'slow biking challenge'. Jan Aukes

Startsein Week van het Verkeer bij CBS de Brandaris: “Aandacht voor verkeersveiligheid nu belangrijker dan ooit”

12 maart 2024 om 13:00 Verkeer en vervoer

HOOFDDORP Wethouder Marja Ruigrok heeft maandag 11 maart het feestelijke startsein voor de Week van het Verkeer 2024 gegeven bij CBS de Brandaris in Hoofddorp. Het is de zevende editie van de activiteitenweek in Vervoerregio Amsterdam (VRA). Het thema van de week: ‘Hoe snel ga jij?’. 

De Week van het Verkeer is van 11 tot en met 15 maart, met speciale verkeersactiviteiten op 70 scholen in de Vervoerregio. Marja Ruigrok, wethouder Verkeer & Vervoer en lid van het dagelijks bestuur van de VRA, verzorgde de kick-off op CBS de Brandaris in Hoofddorp. Uit handen van de wethouder kreeg directeur Lisette Braaksma het Verkeerslabel uitgereikt: Ster in het Verkeer. De ster is een beloning voor alle inspanningen die de school heeft geleverd op het gebied van verkeersveiligheid.

CHALLENGE LANGZAAM FIETSEN

Onderdeel van de kick-off was de ‘slow biking challenge’, waarbij het de kunst is om zo langzaam mogelijk te fietsen. Een van de kinderen vertelt hierover: “Ik heb nog nooit zo langzaam gefietst. Het zou wel grappig zijn als iedereen dit zou doen op het fietspad, dan zijn we veel meer relaxed.”

EDUCATIEVE VERKEERSLESSEN

Tegelijkertijd met de kick-off zijn alle zeventig deelnemende scholen in de Vervoerregio Amsterdam van start gegaan met zo’n 240 leuke en educatieve verkeerslessen. Iedere school heeft een activiteitenbox ontvangen met lesmaterialen, de Verkeerskrant, posters, spandoek, stickers en frisbees. In een interactieve video met Mo en Mila in de hoofdrol gaan kinderen aan de slag met vragen over allerlei uitdagende verkeerssituaties die voorbijkomen. Ook op het voortgezet onderwijs vindt de Week van het Verkeer plaats. 

THEMA ‘HOE SNEL GA JIJ?’ 

Het thema van dit jaar is ‘Hoe snel ga jij?’. Marja Ruigrok: “Het is ontzettend fijn dat er zoveel scholen in de regio zo actief betrokken zijn bij de Week van het Verkeer. Die extra aandacht voor verkeersveiligheid is nu belangrijker dan ooit want het wordt niet alleen steeds drukker in het verkeer maar er komen ook steeds meer stille en snelle vervoermiddelen bij.” Kinderen worden tijdens deze week niet alleen bewust gemaakt van hun eigen verkeersgedrag, maar ze doen ook kennis en vaardigheden op om veilige keuzes te maken in het verkeer. 

Alles over de Week van het Verkeer 2024 is te vinden op verkeerenmeer.nl/weekvanhetverkeer.

Slow biking challenge
Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Marja Ruigrok zwaait met de vlag bij de finish van de 'slow biking challenge'.
Slow biking challenge
De wethouder overhandigt de directeur van CBS de Brandaris Lisette Braaksma het Verkeerslabel 'Ster in het Verkeer'.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie