Afbeelding
Google Maps

Inloopbijeenkomst over plannen voor Cruquiusbrug (N201)

Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De provincie Noord-Holland houdt woensdag 25 september een inloopavond over het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de nieuwe Cruquiusbrug (N201). Omwonenden, (water)weggebruikers, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen zich tussen 18.00 tot 21.00 uur laten informeren over het voorgenomen plan en de PIP-procedure. De inloopbijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis Cruquius, aan de Oude Spaarneweg 57 in Cruquius.

In 2021/2022 begint de provincie met de aanleg van een nieuwe oostelijke brug richting Heemstede. Ook vindt er groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Voor de bouw van de nieuwe Cruquiusbrug is een PIP nodig.

[BESTEMMINGSPLAN] Een PIP is vergelijkbaar met een bestemmingsplan van de gemeente en wordt vaker toegepast voor projecten op het grondgebied van meerdere gemeenten. Vanuit de Wet ruimtelijke ordening is vastgelegd dat de provincie met het PIP bestaande bestemmingsplannen kan aanpassen. Daarnaast bevat het PIP regels die gelden bij de bestemming. Denk aan regels voor de afmetingen van het bouwwerk.

Het PIP Cruquiusbrug gaat in op bestemmingswijzigingen die nodig zijn voor de aangepaste breedte van de nieuwe brug, het verlengen van de bestaande voetgangerstunnel aan de kant van Heemstede en de bouw van een nieuwe fietsonderdoorgang aan de kant van Haarlemmermeer.

[INLOOPAVOND] De provincie houdt de inloopavond om voor de start van de PIP-procedure de omgeving te betrekken bij het PIP Cruquiusbrug. Tijdens de inloopbijeenkomst staan de medewerkers van de provincie en leden van het ingenieursbureau bezoekers graag te woord om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Eind september 2019 begint de officiële PIP-procedure.

advertentie