Afbeelding
Koen van Weel

Minister trekt half miljard uit om station Schiphol op te knappen

7 november 2019 om 11:00 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Er zijn vergevorderde plannen om treinstation Schiphol op te knappen. Dat meldt het AD. Volgens het dagblad zou met het project een bedrag van een half miljard euro gemoeid zijn.

Toegangspoortjes in de aankomsthal, die tevens flink wordt vergroot en een nieuw busstation. Dat zijn enkele van de onderdelen van een grote uitbreiding die in het verschiet ligt voor station Schiphol. Volgens het AD zijn het Rijk, ProRail, de NS, luchthaven Schiphol en de Vervoerregio Amsterdam het al zo goed als eens over de plannen. Er wordt een bedrag van 500 miljoen euro uitgetrokken voor de werkzaamheden.

HARD NODIG De krant heeft de plannen ingezien en schrijft dat een uitbreiding hard nodig is. De verwachting is dat het aantal reizigers de komende jaren stijgt van 95.000 tot zo'n 130.000, terwijl nu soms de perrons al moeten worden afgesloten omdat er meer reizigers zijn dan de beschikbare ruimte toelaat. 

Als het plan definitief doorgaat, moeten de werkzaamheden in 2022 beginnen en in 2025 klaar zijn. Het is de bedoeling dat het station in die jaren gewoon open blijft. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie