Afbeelding
Chris Soellaart

PvdA bang voor gladde polderwegen Haarlemmermeer

25 december 2019 om 10:40 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Nu de winter is ingevallen, is het de vraag of de gemeente klaar is om de doorgaande wegen begaanbaar te houden. Met name wegen in de voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zouden geen onderdeel uitmaken van het jongste gladheidsbestrijdingsplan. PvdA-raadslid Dicky Kerkhoff stelde er onlangs tijdens de raadsvergadering vragen over.

Het raadslid had het strooiplan bestudeerd en was tot de conclusie gekomen dat wegen rond Spaarndam die in het verleden wel werden gestrooid nu niet meer op de lijst staan. Kerkhoff vroeg in dat verband speciale aandacht voor de omgeving van de hoge Spaarndammerdijk. Deze dijk is op dit moment afgesloten voor alle verkeer, waardoor het verkeer gebruik maakt van alternatieve routes. Volgens raadslid Kerkhoff zijn deze wegen niet opgenomen in het bestrijdingsplan.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zei dat het strooiplan niet meer kan worden aangepast, omdat deze al definitief is vastgesteld. Zij vroeg zich af of de punten die Dicky Kerkhoff naar voren bracht ook al niet zijn genoemd door de dorpsraad Spaarndam, dat ook aanmerkingen had op het strooiplan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie