Studenten sleutelen aan de Boeing 737, het pronkstuk van de vliegtuigcollectie van de school.
Studenten sleutelen aan de Boeing 737, het pronkstuk van de vliegtuigcollectie van de school. MBO College Airport

Nieuwe banen op Schiphol ook voor Haarlemmermeerders

3 februari 2020 om 11:37 Verkeer en vervoer

HOOFDDORP Van de 750 nieuwe banen die veertig bedrijven op de luchthaven Schiphol binnenkort hebben te verdelen, gaat een deel naar Haarlemmermeerse werkzoekenden. Dat heeft wethouder Ap Reinders van Arbeidsmarkt vorige week tijdens zijn allerlaatste raadsvergadering gezegd op een vraag van VVD-raadslid Mark Achterbergh-Copier.

De VVD'er had in het AD gelezen dat er 750 nieuwe banen op Schiphol zijn gecreëerd en dat die banen allemaal naar Amsterdamse werklozen gaan. Hij vroeg zich af of werkzoekenden uit Haarlemmermeer ook niet in aanmerking komen.

Wethouder Reinders kon het raadslid geruststellen. Haarlemmermeer is onderdeel van de regio Amstelland en Meerlanden en deelt dus mee in het aanbod aan nieuwe banen, zo verzekerde de wethouder hem. De banen zijn dus niet uitsluitend voor Amsterdammers, zo voegde Ap reinders eraan toe..

Raadslid Achterbergh was opgetogen door de boodschap van de wethouder. "Hier word ik heel vrolijk van", zo reageerde hij met een brede glimlach op zijn gezicht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie