Afbeelding
Google Maps

Extra parkeerplaatsen NS-station Nieuw-Vennep pas in 2022

26 februari 2020 om 11:37 Verkeer en vervoer

NIEUW-VENNEP Er worden volgens planning pas over twee jaar extra parkeerplaatsen aangelegd bij het NS-station in Nieuw-Vennep. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van D66.

D66 maakt zich zorgen over de parkeersituatie bij het station, omdat er geregeld te weinig parkeerplaatsen zijn. Binnenkort worden er verwijzingsborden geplaatst naar andere parkeerterreinen in Nieuw-Vennep. De gemeente wil onderzoeken of deze optie tot een lagere parkeerdruk zal leiden bij het NS-station.

Eind dit jaar volgt dan een subsidieaanvraag voor extra parkeerplekken bij het station. Het college denkt aan 200 tot 300 nieuwe plaatsen. Die plekken zijn er op zijn vroegst in 2022.

D66 stelde de vragen over het parkeerterrein bij het NS-station naar aanleiding van berichten over vandalisme en diefstal. Het aantal incidenten zou explosief toenemen. Het college antwoordt dat de cijfers anders aangeven. Alleen het aantal geregistreerde fietsendiefstallen is vorig jaar gestegen van eentje in het eerste deel tot acht in het tweede deel van 2019.

Bij de gemeente zelf kwamen twee meldingen binnen over het parkeerterrein. Die meldingen gingen beide niet over vandalisme of diefstal. Het college roept alle slachtoffers van vandalisme en diefstal op om dit bij de gemeente te melden. Op die manier kan een betrouwbaar beeld worden verkregen van de situatie. Op dit moment zien B en W in elk geval geen reden om actie te ondernemen.

Frits Verhagen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie