De rotonde Beursplein wordt aangepakt.
De rotonde Beursplein wordt aangepakt. Google

Omvangrijk programma om bereikbaarheid Haarlemmermeer te behouden

15 april 2020 om 14:59 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De gemeente wil de goede bereikbaarheid behouden en waar mogelijk verbeteren. Zo moeten onder meer het openbaarvervoernetwerk en de doorstroming van het autoverkeer verbeteren en wordt ingezet op betere fietsverbindingen. Dat blijkt uit de deze week gepresenteerde Mobiliteitsvisie Haarlemmermeer.

Daarin staan concrete maatregelen en projecten gepland voor het komend jaar. Het uitvoeringsprogramma voor 2020/2021 bevat liefst 84 maatregelen. Zo wordt onder andere de verkeersveiligheid op de rotonde Beursplein verbeterd en de verkeersoverlast op de Ringdijk aangepakt. Verder zijn er tal van kleine parkeermaatregelen en verkeersveiligheidsmaatregelen aangekondigd. Ook staan er investeren in verkeerseducatie aan te komen, zo wordt kunnen gedragsverandering knelpunten worden opgelost.

Wethouder Marja Ruigrok (Verkeer & Vervoer): "Dit college heeft grote ambities wat betreft woningbouw en bereikbaarheid. Er is een grote behoefte aan woningen in Haarlemmermeer. Met onze woningbouwprojecten proberen we in die behoefte te voorzien. Maar al die nieuwe woningen en buurten moeten wel bereikbaar zijn. Daarom is ons motto: eerst bewegen, dan bouwen! Met dit programma zetten we een eerste stap om Haarlemmermeer ook in de toekomst goed bereikbaar te laten zijn."

"We investeren in nieuwe infrastructuur ten behoeve van onder andere woningbouw. Hieronder vallen diverse projecten voor hoogwaardig openbaar vervoer (R-net) en de aanleg van de snelfietsroute Hoofddorp – Schiphol – Aalsmeer. Ook kijken we opnieuw naar opties om de bereikbaarheid van de westkant van Haarlemmermeer te verbeteren, nu de Provincie Noord-Holland heeft aangegeven af te zien van de Duinpolderweg en alleen de (Nieuwe) Bennebroekerweg nog willen verbreden."

"We doen een flink aantal studies om te zien welke maatregelen nodig zijn voor een goede doorstroming van het verkeer rondom toekomstige (woning)bouwprojecten. Zo onderzoeken we onder meer het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Hoofddorp, de eventuele verplaatsing van de aanrijroutes richting het centrum van Hoofddorp vanuit de A4, maar ook knelpunten bij andere kernen van Haarlemmermeer."

"Met dit programma investeren we niet alleen in het verbeteren van bestaande infrastructuur, maar gaan we er ook voor zorgen dat het verkeer rondom toekomstige projecten goed kan doorstromen", zegt ruigrok. "Ook gaan we snel aan de slag met de inbreng van onze inwoners. Door middel van participatie hebben we inwoners gevraagd om aan te geven wat volgens hen de verkeersknelpunten in Haarlemmermeer zijn, en we gaan nu versneld een deel van die knelpunten oplossen. Met deze concrete verbeteringen zorgen we ervoor dat Haarlemmermeer prima bereikbaar blijft, nu maar ook in de toekomst".

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie