Schiphol tijdens Corona
Schiphol tijdens Corona Jan Aukes

Geen extra maatregelen tegen rijen op Schiphol, mondkapje genoeg

19 juni 2020 om 13:24 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Schiphol neemt geen extra maatregelen om wachtende reizigers op drukke momenten meer ruimte te bieden. Dat meldt een woordvoerder van de luchthaven naar aanleiding van een tweet van Op1-presentator Sander Schimmelpenninck. Op een foto die hij plaatste is te zien hoe passagiers dicht op elkaar in de rij wachten voor de beveiliging. Maar volgens de woordvoerder is er op de luchthaven geen ruimte om bredere wachtrijen te maken.

Door het toenemende aantal vluchten stelt Schiphol dat de 1,5 meter regel niet altijd kan worden gegarandeerd. Om alsnog veilig te kunnen wachten en reizen, zijn mondkapjes verplicht bij de check-in, beveiligings- en paspoortcontrole en bij de gate.

Schimmelpenninck is van mening dat de luchthaven te weinig personeel inzet, waardoor wachttijden bij de check-in vrijdagochtend tot een uur opliepen. "Er vertrekken relatief veel vluchten in korte tijd", aldus de woordvoerder van Schiphol. "Maar een uur wachttijd is bij ons uitzondering op de regel. Meestal zijn mensen binnen tien minuten of een kwartier door de controles heen". Ook zijn er volgens de luchthaven geen andere klachten binnengekomen van reizigers over lange wachttijden of het hebben van een onveilig gevoel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie