Eén van de elektrische bussen, zoals die nu rijden op en rond Schiphol. Zero emissiebussen worden de toekomst.
Eén van de elektrische bussen, zoals die nu rijden op en rond Schiphol. Zero emissiebussen worden de toekomst. Connexxion

Impuls openbaar vervoer rond Amsterdam

Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Vervoerregio Amsterdam investeert 235 miljoen euro extra om Amsterdam en omliggende regio klaar te stomen voor de toekomst. Het is nog afwachten in hoeverre Haarlemmermeer hiervan profiteert.

Investeringen in verkeersveiligheids- en ov-projecten, zero emissiebussen en reizen buiten de spits, moet de mobiliteit in de regio na ‘corona’opnieuw vormgeven, het openbaar vervoer weer aantrekkelijk maken en de economie stimuleren. Het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio heeft het zogeheten ‘coronapakket’ voorgelegd aan deRegioraad.

Voorzitter van de Vervoerregio Sharon Dijksma: “Ons verkeers- en ov-systeem wordt na corona nooit meer zoals het daarvoor was. Dat is niet erg. Het is zelfs prima. Het geeft ons een unieke kans om noodzakelijke veranderingen door te voeren, de mobiliteit in de regio toekomstbestendig te maken.”

“Het aanpakken van de immense drukte in de hyperspits, echt de slag maken naar emissievrij vervoer,het aanpakken van gevaarlijke punten. De ideeën lagen er, maar de tijd vraagt nu om actie enanticyclische investeringen die de bereikbaarheid van de regio de kwaliteitssprong geeft die het verdient.’’

Er is 235 miljoen euro uitgetrokken voor de extra investeringen.

advertentie