Op 2 oktober ondertekenen wethouder Marja Ruigrok en gedeputeerde van NH Jeroen Olthof een intentieverklaring. Foto bij de Calatravabrug de Citer met uitzicht op de Nieuwe Bennebroekerweg.
Op 2 oktober ondertekenen wethouder Marja Ruigrok en gedeputeerde van NH Jeroen Olthof een intentieverklaring. Foto bij de Calatravabrug de Citer met uitzicht op de Nieuwe Bennebroekerweg. Jur Engelchor Fotografie

Bewoners betrokken bij opwaarderen (Nieuwe) Bennebroekerweg

Verkeer en vervoer

HOOFDDORP De provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en de Vervoerregio Amsterdam gaan samenwerken om de (Nieuwe) Bennebroekerweg op te waarderen. Dit is nodig om de nieuwe woonwijken in Hoofddorp, nu en in de toekomst, goed te ontsluiten. De partijen gaan in gesprek met bewoners en ondernemers om te komen tot een voorkeurstracé.

De partijen gaan onder andere onderzoeken hoeveel auto’s nu en in de toekomst over de weg rijden. Dat bepaalt vervolgens hoe kruispunten eruit komen te zien, hoeveel rijstroken nodig zijn en waar bijvoorbeeld ongelijkvloerse verbindingen over de (Nieuwe) Bennebroekerweg moeten komen. Ook is veel aandacht voor inpassing in de omgeving. Dan gaat het om groen, bereikbaarheid van voorzieningen en een goede aansluiting op PARK21. Eind 2021 moet er een definitief voorkeurstracé voor de weg liggen.

De (Nieuwe) Bennebroekerweg ligt tussen de A4 en de N205.

advertentie