De doorgang is deels versperd. Automobilisten kiezen soms het fietspad om door te kunnen rijden.
De doorgang is deels versperd. Automobilisten kiezen soms het fietspad om door te kunnen rijden. Facebook wijkraad Graan voor Visch

'Gevaarlijke situaties bij wegwerkzaamheden Graan voor Visch'

Verkeer en vervoer

HOOFDDORP De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld over wegwerkzaamheden in Graan voor Visch. Daarbij is de A-weg vanaf het benzinestation Total tot de inrit van de flats 19000 voor de helft afgesloten. Bussen kunnen hier wel twee richtingen door heen.

Dicky Kerkhoff: “Ymere en Dura Vermeer hebben toestemming om de werkzaamheden uit te voeren, maar zetten bijvoorbeeld geen verkeersregelaars in. Gezien het huidige verkeersgedrag ontstaan er gevaarlijke situaties. Zo rijden er automobilisten tegen het inrijverbod in. Een situatie waarop niemand zit te wachten. Zeker niet omdat de afsluiting nog tot half december gaat duren.”

De PvdA wil dat de situatie door verkeersdeskundigen wordt bekeken en dat aangepaste maatregelen op zeer korte termijn genomen worden. Ook moet er met de uitvoerders van de werkzaamheden contact op worden genomen en en hen verplichten tot bijvoorbeeld de inzet van een verkeersregelaar tot de betreffende maatregelen zijn genomen. Kerkhoff wil dat er wordt gehandhaafd op het negeren van het tijdelijke inrijverbod. “Dat is eerder beloofd aan de wijkraad.”

Op de Facebookpagina van de wijkraad regent het klachten over gevaarlijke situaties en bijna-aanrijdingen. Automobilisten zouden het fietspad gebruiken. Ook zou er niet worden gereageerd op klachten. Bewoners gaan soms zelf over op het rechtzetten en aanschroeven van verkeersborden.

advertentie