De Bosrandbrug kan niet meer open voor scheepvaartverkeer.
De Bosrandbrug kan niet meer open voor scheepvaartverkeer. Provincie Noord-Holland

Hinder voor scheepvaart door defect aan de Bosrandbrug, geen hinder wegverkeer

28 januari 2021 om 16:48 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Tijdens werkzaamheden aan de Bosrandbrug (N231) over de Ringvaart is een defect aan de brug ontdekt. Hierdoor kan de brug niet meer bediend worden en is het scheepvaartverkeer gestremd. Het wegverkeer kan gewoon gebruik blijven maken van de Bosrandbrug en ondervindt geen hinder.

De Bosrandbrug wordt door een hydraulisch systeem omhoog en omlaag gelaten. Tijdens herstelwerkzaamheden van dit systeem bleken de cilinders in dermate slechte staat te zijn, dat deze vervangen moeten worden en bediening van de brug niet meer mogelijk is.
Naar verwachting duurt het tot eind februari voordat de brug weer bediend kan worden. Door de geplande werkzaamheden aan de nabij gelegen Leimuiderbrug, is de oostelijke route via de Ringvaart naar verwachting tot 2 april afgesloten voor scheepvaart. Schepen onder de 1,2 meter kunnen wel onder de brug door blijven varen. Schepen die hoger zijn moeten de alternatieve route via de westelijke Ringvaart nemen.
Informatie over bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden is te vinden op www.vaarweginformatie.nl.
Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie