Wethouder Marja Ruigrok en gedeputeerde Jeroen Olthof tekenen de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Ruigrok tekent deze overeenkomst ook als lid van het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam.
Wethouder Marja Ruigrok en gedeputeerde Jeroen Olthof tekenen de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Ruigrok tekent deze overeenkomst ook als lid van het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam. pr

Verbreding (Nieuwe) Bennebroekerweg stukje dichterbij

12 maart 2021 om 15:07 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam gaan samen de (Nieuwe) Bennebroekerweg verbreden. Vrijdag ondertekenden Jeroen Olthof gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland en Marja Ruigrok wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Haarlemmermeer en lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam, daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Wellicht wordt de weg in 2029 in gebruik genomen.

In deze overeenkomst zijn concrete afspraken gemaakt over de organisatie, planning en financiën van het project (Nieuwe) Bennebroekerweg. Ook staat hierin vermeld hoe de omgeving het komend jaar wordt betrokken. Wethouder Ruigrok: “Ik ben blij met deze ondertekening. Het duurt natuurlijk nog even voor de schop in de grond gaat, maar het is weer een mooie stap in de goede richting!”

Om Hoofddorp Zuid, Nieuw-Vennep Noord en de te ontwikkelen woonwijken en bedrijventerreinen goed bereikbaar te houden, is het nodig om de komende jaren de infrastructuur aan te passen. Daarvoor wordt de (Nieuwe) Bennebroekerweg tussen de A4 en de N205 geschikt gemaakt om deze verkeersgroei op te kunnen vangen. Dat betekent onder andere dat delen van de (Nieuwe) Bennebroekerweg van 2x1 naar 2x2 rijstroken gaan en de kruispunten en rotondes, daar waar nodig, aangepast worden. Ook wordt gekeken waar en welke fietsverbindingen de (Nieuwe) Bennebroekerweg gaan kruisen en is er aandacht voor de inpassing in de omgeving. Bovendien wordt rekening gehouden met de eventuele komst van een hoogwaardige openbaar vervoer verbinding.

De verbreding van de (Nieuwe) Bennebroekerweg wordt in fases uitgevoerd. Met het tekenen van deze samenwerkingsovereenkomst start de verkenning- en planstudiefase. Aansluitend volgt de uitwerking en de bestemmingsplanprocedure. Daarna wordt door de samenwerkende partijen het definitieve ontwerp vastgesteld en volgen realisatie en bouw. Op basis van de nu beschikbare gegevens wordt verwacht dat de weg in 2029 in gebruik kan worden genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie