Straks harder dan 100, meteen een bekeuring op de mat.
Straks harder dan 100, meteen een bekeuring op de mat. Ton Dijkstra

Vanaf volgende week dag en nacht trajectcontrole op Drie Merenweg

1 juli 2021 om 14:53 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De trajectcontrole op de Drie Merenweg (N205) tussen de aansluiting met de N207 en de N232 gaat maandag 5 juli in werking. Vanaf dat moment worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. 

Op de Drie Merenweg geldt tussen het kruispunt Nieuwe Bennebroekerweg en de N232 (Schipholweg) een maximumsnelheid van 100 km/uur. Op het gedeelte tussen de N207 en kruispunt Nieuwe Bennebroekerweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. 

Deze worden nu vaak overschreden, schrijft het Openbaar Ministerie op hun website. Daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de Drie Merenweg veiliger maken. 

Bij een trajectcontrole wordt de snelheid over een langere afstand gemeten. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie