Legen vliegtuigen tussen Schiphol en Eindhoven.
Legen vliegtuigen tussen Schiphol en Eindhoven. René de Leeuw

TUI vliegt met lege vliegtuigen tussen Eindhoven en Schiphol

Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Reisorganisatie TUI laat “enkele keren per week” een leeg vliegtuig van Schiphol naar Eindhoven Airport vliegen en weer terug. Dat gebeurt sinds het begin van het zomerseizoen en duurt tot eind oktober, laten woordvoerders van TUI en het vliegveld in Eindhoven weten na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad. Critici vinden het vanuit duurzaamheidsoogpunt niet kunnen om over de korte afstand lege vliegtuigen te verplaatsen.

TUI heeft geen basis op Eindhoven en laat daarom een leeg vliegtuig vanaf Schiphol komen om reizigers op te halen om door te reizen naar hun eindbestemming. Passagiers worden op de terugweg ook in Eindhoven afgezet, waarna het lege vliegtuig weer naar Schiphol gaat.

Voorzitter van het Eindhovense Bewonersplatform Woensel-Noord Dick Veenstra noemt dit “not done”. “En ik denk dat daar veel draagvlak in de maatschappij voor is. Het is een beetje tegenstrijdig om zo’n korte vlucht te plannen terwijl we het aantal vluchten willen verminderen.” Reizigers kunnen volgens Veenstra beter vanaf Schiphol vliegen en daar bijvoorbeeld met de trein of bus heengaan.

advertentie