Reizigers konden tijdens de eerste rit genieten van verschillende optredens.
Reizigers konden tijdens de eerste rit genieten van verschillende optredens. Arriva

Feestelijke start eerste nachttrein tussen Groningen en Schiphol Airport

22 januari 2023 om 18:15 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL In de nacht van vrijdag op zaterdag reed Arriva de eerste nachtrit met de nachttrein vanuit Groningen naar Schiphol. In Groningen stapten ongeveer 65 passagiers in de trein. Op de tussenstations stapten nog pakweg 30 reizigers in. 

Het noorden en oosten worden met de nachttrein vanaf nu iedere vrijdagnacht verbonden met grote steden en Schiphol. De trein vertrekt vanuit Groningen om 01.48. Via Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam-Zuid komt de nachttrein om 03.51 uur aan op Schiphol. Via dezelfde route rijdt de trein om 05.07 uur terug en komt om 07.22 uur aan in Groningen.

Voor de nachtreiziger, voor de nachtwerker en de feestvierder in de nacht: voor de ene reiziger is het de trein aan de vooravond van een geweldige vakantie, voor de ander is het de trein naar zijn of haar werk en weer een ander gaat het nachtleven in een andere stad ontdekken.

Een ticket voor de nachttrein kost 10 euro en is te koop via glimble, de reisapp van Arriva. De reiziger ontvangt dan een QR-code waarmee de poortjes worden geopend. Het ticket heeft een vaste prijs, ongeacht vanaf welk station een reiziger meereist. Reizigers kunnen niet met de OV-chipkaart reizen omdat deze nachttrein onder een ander tarief valt.

De eerste rit was een feestelijk gebeuren. In samenwerking ESNS (Eurosonic Noorderslag) traden er onderweg vier (alumni) Hit the North acts op in de trein: Fred Goverde, Them Dirty Dimes, Esther de Jong en DJ Coco Coquelicot. 

Gijs de Groot, leadzanger van Them Dirty Dimes: “Het was echt heel leuk! Iedereen was zo enthousiast. Samen vertrek je middenin de nacht naar Schiphol en onderweg leer je elkaar beter kennen. Ook kunnen we zo na een optreden in Amsterdam weer vroeg terugreizen naar Groningen.”

Naast de optredens van de artiesten waren er lekkere hapjes en drankjes en was de trein in stijl van de nacht verlicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie