Werkzaamheden op A9 ter hoogte van Amstelveen.
Werkzaamheden op A9 ter hoogte van Amstelveen. Rijkswaterstaat/Gerrit Serne

A9 dit weekend in één richting dicht

1 september 2023 om 14:00 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER In verband met werkzaamheden aan de A9 bij Amstelveen wordt de snelweg in het eerste weekend van september in de richting Utrecht afgesloten tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. De afsluiting begint vrijdag 1 september om 20.00 uur en duurt tot maandag 4 september 5.00 uur. 

In hetzelfde weekend wordt ook gewerkt aan aanpassing van de wegindeling op de Burgemeester Boersweg aan de oostkant van Amstelveen ter hoogte van de op- en afritten naar de A9. Er is in dat weekend dan meer één rijstrook op deze weg beschikbaar.

Op de A9 zelf voert aannemer VeenIX in het eerste weekend va september langs het hele tracé verschillende werkzaamheden uit in verband met de verbreding van de weg. Zo wordt er geasfalteerd en worden funderingen voor portalen geplaatst. Bij het viaduct over de Burgemeester Boersweg wordt de fundering van het nieuwe viaduct aangebracht.

VEILIGHEID

Om de veiligheid van de weggebruikers en werknemers te waarborgen moet de snelweg dicht als werkzaamheden vlak langs de weg plaatsvinden. Om het verkeer op doordeweekse dagen zoveel mogelijk te laten doorstromen, vindt het afsluiten van een snelweg alleen in de avond en nacht of in het weekend plaats.

EXTRA REISTIJD

In verband met de ingestelde omleidingen moeten verkeersdeelnemers rekening houden met een extra reistijd van circa 10 tot 30 minuten. Verkeer dat vanuit de richting Schiphol/Haarlem richting Utrecht wil, wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. Verkeer vanuit Amstelveen richting Amsterdam/Utrecht wordt omgeleid via de A9 (rijbaan richting Schiphol), A4, A10 en de A2. 

BURGEMEESTER BOERSWEG

Ook op de Burgemeester Boersweg vinden in het eerste weekend van september werkzaamheden plaats. Dat is nodig in verband met de uitbreiding en vernieuwing van het A9-viaduct over deze weg. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden wordt de wegsituatie aangepast. 

In verband daarmee is op de Burgemeester Boersweg van vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 5.00 uur in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar. Het verker moet rekening houden met extra reistijd.

Vanaf maandag 4 september 5.00 uur is er op de Burgemeester Boersweg één rijstrook beschikbaar van noord naar zuid. Deze wegindeling blijft de komende jaren van kracht, totdat het viaduct gereed is. Van zuid naar noord blijven twee rijstroken beschikbaar.

Wie vragen heeft over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden kan terecht op askandgo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie