Buslijn 195 rijdt vanaf vandaag weer over de Pa Verkuijllaan.
Buslijn 195 rijdt vanaf vandaag weer over de Pa Verkuijllaan. Ton Dijkstra / BDU

Buslijn 195 rijdt vandaag - vrijdag 15 september - niet meer over de Sloterweg in Badhoevedorp

15 september 2023 om 10:02 Verkeer en vervoer Tips van de redactie

BADHOEVEDORP Buslijn 195 rijdt vanaf vrijdag 15 september niet meer over de Sloterweg, maar over de Pa Verkuijllaan. Ook komt er een verbod voor vrachtverkeer op de Robert Kochstraat en de Sloterweg. Het invoeren van deze maatregelen was een nadrukkelijke wens van de gemeenteraad. De gemeente nam deze week een verkeersbesluit over de maatregelen.

Inwoners van Badhoevedorp en leden van de gemeenteraad hebben wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer laten weten dat ze zorgen hebben over de verkeersveiligheid in het dorp. 

Tijdens de raadssessie van 13 juli spraken Badhoevedorpers hun zorgen uit over de verkeerssituatie in hun dorp. Bewoners lieten weten dat vooral bus 195 voor veel overlast zorgt. Vanaf ‘s ochtends vroeg komen de grote, elektrische bussen door de wijk rijden, ongeveer tussen de 70 en 80 per dag. Daarnaast is er ook veel vrachtverkeer van nabijgelegen bedrijven. Vaak wordt er ook nog volgens de omwonenden veel te hard gereden.

Als antwoord op die zorgen stuurde wethouder Ruigrok voor de zomer een brief naar de gemeenteraad. Daarin deed zij een aantal toezeggingen om de verkeersveiligheid te verbeteren en overlast te beperken. 

BUSLIJN 195

De Sloterweg is in 2022 onderdeel van de busroutes door Badhoevedorp geworden. Tot december 2022 was dat ook de Pa Verkuijllaan. Veel inwoners en raadsleden gaven bij de wethouder aan die route meer geschikt te vinden. Naar die wens is nu geluisterd. 

De halte Badhoevedorp Centrum (in beide rijrichtingen) en de halte Badhoevedorp Oost op de Schipholweg (richting Amsterdam) komen met de wijziging van buslijn 195 per vrijdag 15 september te vervallen. 

De haltes Rooms-Katholieke Kerk en de halte Badhoevedorp Oost richting Amsterdam op de Pa Verkuijllaan (in tegengestelde rijrichting) zijn de vervangende haltes.  

VRACHTWAGENVERBOD 

Naast de omlegging van de buslijn komt er een verbod voor vrachtverkeer op de Robert Kochstraat en de Sloterweg, tussen de Keplerstraat en de Zeemanlaan. Er wordt daarbij een uitzondering gemaakt voor bestemmingsverkeer. Dit omdat winkels en bedrijven in het dorp nog wel bevoorraad moeten kunnen worden. Daarnaast is het nodig dat bouwverkeer en leveranciers bij de nieuwbouw in de wijk Quatrebras kunnen komen.

BORDEN

De borden voor het vrachtwagenverbod worden zo snel mogelijk na 18 september 2023 door de gemeente geplaatst. Het verbod blijft in elk geval geldig tot de tussenevaluatie van het Verkeersstructuurplan Badhoevedorp. Dit Verkeersstructuurplan is de basis voor het inrichten van de woon- en leefomgeving in het dorp. Met afspraken over wat in de toekomst de belangrijkste wegen van het dorp zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie