Minder treinen richting Schiphol wegens werkzaamheden.
Minder treinen richting Schiphol wegens werkzaamheden. Joop Touw / BDU

Begin oktober minder treinen via Schiphol door werkzaamheden

25 september 2023 om 13:31 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL De gehele volgende week en het weekend van 14 en 15 oktober rijden er minder treinen van, naar en via Schiphol vanwege werkzaamheden, meldt de NS maandag. Een deel van de tunnelbuizen is tijdens die periode buiten gebruik vanwege werkzaamheden van ProRail. Daardoor kunnen er minder treinen via de luchthaven rijden.

Tussen 2 en 8 oktober rijdt er een sprinter en een intercity per uur tussen Schiphol en Utrecht. Een keer per uur rijdt een intercity van en naar Almere. Richting het westen rijdt vier keer per uur de hogesnelheidslijn. Ook rijdt vier keer per uur een intercity van en naar Leiden Centraal.

Voor het weekend van 14 en 15 oktober gelden dezelfde treinbeperkingen. Op de zaterdag worden er wel snel- en stopbussen ingezet van en naar Leiden, Sassenheim, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Schiphol. De snelbussen slaan de kleinere stations over. De vertrektijden van de bussen zullen in de NS-reisplanner te vinden zijn.

Omdat er minder treinen rijden, moeten reizigers rekening houden met vollere treinen, die soms op een ander perron dan normaal vertrekken. NS schat de verwachte vertraging in op, tussen de tien en dertig minuten.

Eind november en begin december staan er ook werkzaamheden van ProRail gepland. Wat de exacte gevolgen daarvan zijn voor het treinvervoer is nog niet bekend. Tot 2028 wordt er gewerkt aan de tunnelbuizen en toegankelijkheid van station Schiphol. Zo krijgen de tunnelbuizen groot onderhoud, komen er meer manieren om vanaf de perrons naar Schiphol Plaza te komen en komt er een verbinding naar het busstation.

De zogenoemde ‘facelift van treinstation Schiphol’ is nodig omdat het aantal treinreizigers via de luchthaven al jaren groeit, aldus de NS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie