Treinstation Nieuw-Vennep.
Treinstation Nieuw-Vennep. Joop Touw / BDU

Treinen rondom Schiphol rijden weer volgens planning na storing

4 oktober 2023 om 07:53 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Het treinverkeer rond Schiphol rijdt woensdagochtend weer volgens de dienstregeling na een storing dinsdagavond. “Het kan wel zo zijn dat her en der een trein korter is dan gepland, maar er is vannacht hard gewerkt om de treinen weer via de dienstregeling te laten rijden”, aldus een woordvoerder van NS.

Vanwege een data- en telefoniestoring konden er dinsdagmiddag helemaal geen treinen rijden, omdat er geen communicatie mogelijk was tussen de treinverkeersleiding en de machinisten. Later reden er wel weer treinen, maar reizigers in onder meer Utrecht en Amsterdam hadden nog de hele avond last van de problemen op het spoor.

Woensdagochtend rijdt het treinverkeer in Utrecht en Amsterdam van en naar Schiphol ook weer zoals gepland, aldus de woordvoerder. Vanwege een defecte wissel rijden er woensdag wel veel minder treinen tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. Dat duurt naar verwachting nog de hele dag.

Reizigers die van, naar of langs Schiphol moeten worden nog wel aangeraden de reisplanner te checken. Vanwege werkzaamheden in de tunnelbuizen rijden er tussen 2 en 8 oktober minder treinen via de luchthaven. De reisbeperkingen gelden ook voor het weekeinde van 14 en 15 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie