De Leimuidersbrug meerdere dagen afgesloten voor verkeer.
De Leimuidersbrug meerdere dagen afgesloten voor verkeer. Aangeleverd

Leimuiderbrug afgesloten wegens werkzaamheden

30 november 2023 om 16:31 Verkeer en vervoer

LEIMUIDERBRUG De provincie Noord-Holland voert tussen vrijdag 8 december en maandag 18 december onderhoudswerkzaamheden uit aan de Leimuiderbrug. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden wordt onder andere bij een van de brugdelen het hydraulisch systeem voor een deel vervangen. Hierdoor blijft dit brugdeel omhoog staan en is de N207 ter hoogte van de Leimuiderbrug gestremd voor het wegverkeer. 

Het andere brugdeel blijft begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood-en hulpdiensten en landbouwverkeer. Ook bromfietsers en fietsers kunnen gebruik blijven maken van de Leimuiderbrug. Zij kunnen via het bestaande fietspad over de brug rijden.

Doorgaand verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 wordt geadviseerd om te rijden via de N446 en de A4. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

AFSLUITING

Vanaf vrijdag 8 december 21.00 uur tot en met maandag 18 december 05.00 uur kunnen auto’s, vrachtwagens en overig gemotoriseerd verkeer geen gebruik maken van de Leimuiderbrug. Dit verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de A4/N446 bij Woubrugge.

Tijdens de werkzaamheden is ook de oostelijke ringvaart ter hoogte van Leimuiden gestremd voor alle schepen. Het scheepvaartverkeer wordt tussen 8 en 18 december 2023 geadviseerd om te varen via de westelijke ringvaart.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie